Διαψεύδει για ΕΑΣ η Global Ordnance

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσαν πληροφορίες περί πρότασης της ONEX για την εξαγορά των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), με παράλληλη δέσμευση για επενδύσεις ύψους 250-350 εκατ. Η πρόταση της ONEX –γνωστής για τη συμμετοχή της στα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας– γνωστοποιήθηκε με επιστολή που εστάλη σε αρμόδιους υπουργούς στις αρχές της εβδομάδας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως το επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού Global Ordnance. Ωστόσο, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές της «Κ», οι υπουργοί έλαβαν χθες ακόμη μία επιστολή, από την Global Ordnance. Σε αυτήν η αμερικανική εταιρεία αναφέρει πως πληροφορήθηκε ότι κυκλοφορεί ένα σενάριο συμμετοχής της σε σχέδιο εξαγοράς των ΕΑΣ και επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πως ουδεμία σχέση έχει με την πρωτοβουλία της ONEX. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Νέα εφαρμογή διαθέσιμη στο Gov.gr Wallet

Στο Gov.gr Wallet είναι πλέον διαθέσιμη η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ αλλά και των μελών της οικογένειάς τους, τα οποία είναι έμμεσα ασφαλισμένα σε αυτούς. Ο πολίτης θα πρέπει να επιλέξει από τη λίστα με τα διαθέσιμα έγγραφα του Gov.gr Wallet την «Ασφαλιστική Ικανότητα» και με τον ΑΜΚΑ του ή και των μελών της οικογένειάς του θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να έχει στη διάθεσή του πληροφορίες ακόμη και για το πότε αυτή λήγει, ώστε να προβαίνει εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή της.  

Αναζητούν υποδιοικητή διαχείρισης υδατοδρομίων

Υποδιοικητή διαχείρισης αερολιμένων και υδατοδρομίων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναζητάει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η εποπτεία της λειτουργίας όχι μόνο των αεροδρομίων, αλλά και των υδατοδρομίων. Για την ώρα δεν υπάρχει λειτουργικό υδατοδρόμιο, δεδομένου ότι δεν υφίστανται πτήσεις με υδροπλάνα παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία αρχίζει στις 8 και λήγει στις 15 Ιουλίου.    

Με αρκετές ενστάσεις η μείωση επιτοκίων

Ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ είχαν εκφράσει αμφιβολίες για τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Κριστίν Λαγκάρντ ωστόσο είπε ότι μόνο ένα από τα 26 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο διοικητής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν, είχε αντιταχθεί σε μια μείωση. Τα πρακτικά έδειξαν ότι «ορισμένα μέλη» του Δ.Σ. υποστήριξαν ότι «υπάρχουν λόγοι να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια», δεδομένου ότι «η αύξηση των μισθών είχε εκπλήξει ανοδικά και ο πληθωρισμός φαινόταν να είναι πιο επίμονος, κυρίως λόγω των υπηρεσιών».  

Ερχονται αλλαγές στα επιδόματα

Τον… εξορθολογισμό των επιδομάτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Καθώς, βέβαια, εξορθολογισμός όλα τα προηγούμενα χρόνια σήμαινε περικοπές, ο υπουργός έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν θα μειωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός, καθώς στόχος είναι να κατευθυνθούν τα επιδόματα σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης. Η αρμόδια υπουργός,  μάλιστα, Σοφία Ζαχαράκη έχει ήδη αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο «μιας πιθανής αύξησης στο επίδομα παιδιού». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής θα δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας, η οποία θα αξιολογήσει τα επιδόματα και θα κληθεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που υπάρχουν με αποδοτικότερο και δικαιότερο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται και μια αντίστοιχη αύξηση στο επίδομα στέγασης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT