Κρυπτονομίσματα: Γιατί «χάθηκαν» 170 δισ. σε 24 ώρες

Κρυπτονομίσματα: Γιατί «χάθηκαν» 170 δισ. σε 24 ώρες

Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε μεγάλη πτώση την Παρασκευή, καθώς επενδυτές «οπισθοχωρούν», με φόντο τη διαδικασία καταβολής 9 δισ. δολαρίων στους χρήστες του καταρρεύσαντος ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων "Mt. Gox"

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε μεγάλη πτώση την Παρασκευή, καθώς επενδυτές «οπισθοχωρούν», με φόντο τη διαδικασία καταβολής 9 δισ. δολαρίων στους χρήστες του καταρρεύσαντος ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων “Mt. Gox”. 

Η τιμή του bitcoin έπεσε κατά σχεδόν 6% μέσα σε 24 ώρες στα 54.500,53 δολάρια, και βρέθηκε για πρώτη φορά κάτω από το επίπεδο των 55.000 δολαρίων, από τις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας CoinGecko που επικαλείται το CNBC. Το «αντίπαλο δέος», το Εther, έπεσε κατά περίπου 9% στα 2.872,10 δολάρια.

Σε κάποιο σημείο, ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων φάνηκε να έχει περισσότερα από 170 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko που επικαλείται το αμερικανικό μέσο.

Σήμερα, ο διαχειριστής της πτωχευτικής διαδικασίας του ανταλλακτηρίου “Mt. Gox”, Νομπούκι Κομπαγιάσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ξεκίνησαν οι αποπληρωμές σε πελάτες, μέσω καθορισμένων ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης. Ο διαχειριστής της Mt. Gox δεν διευκρίνισε πόσα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε αυτά τα ανταλλακτήρια.

Σημείωσε ότι τα υπόλοιπα κεφάλαια θα επιστραφούν στους πιστωτές «μόλις εκπληρωθεί μια σειρά προαπαιτούμενων ενεργειών», μεταξύ των οποίων η επιβεβαίωση εγκυρότητας των εγγεγραμμένων λογαριασμών και η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ του διαχειριστή και των καθορισμένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Πρόσφατα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο δέχθηκε πιέσεις από την είδηση πως το ανταλλακτήριο bitcoin Mt. Gox που έχει καταρρεύσει, ετοιμάζει τη διανομή κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρήστες.

Αυτή η ροή κρυπτονομισμάτων στην αγορά αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες πωλήσεις.

Η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων οδήγησε σε μεγάλες ρευστοποιήσεις, ύψους 639,58 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 24 ώρες. Τις αγορές κρυπτονομισμάτων πίεσε και η γερμανική κυβέρνηση πουλώντας, την Πέμπτη, περίπου 3.000 bitcoin –αξίας περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις σημερινές τιμές– από ένα απόθεμα 50.000 bitcoin που κατασχέθηκε σε σχέση με την επιχείρηση κινηματογραφικής πειρατείας Movie2k, σύμφωνα με την Arkham Intelligence.

Η Arkham, η οποία παρακολουθεί τα αποθέματα bitcoin της Γερμανίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατέχει περισσότερα από 40.000 bitcoin αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT