Δράσεις κατάρτισης από ΣΕΒ στη Θράκη και στη Θεσσαλία

Δράσεις κατάρτισης από ΣΕΒ στη Θράκη και στη Θεσσαλία

Μέσω της πρωτοβουλίας «Skills4Jobs» ο ΣΕΒ έχει ήδη προετοιμάσει για απασχόληση 140 καταρτισμένα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Σε δύο περιοχές με κομβικό ενδιαφέρον συνεχίζεται η δράση κατάρτισης και απασχόλησης του ΣΕΒ «Skills4Jobs». Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία, που επλήγη από την κακοκαιρία «Daniel» με τεράστιες συνέπειες στην οικονομική ζωή της περιοχής, ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δεύτερη δράση κατάρτισης και απασχόλησης για συντηρητές βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, έως τις 15 Ιουλίου θα υποβάλλονται αιτήσεις και στη Θράκη, για ηλεκτρολόγους αυτοματιστές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα στη Θράκη απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε συναφείς ειδικότητες, χωρίς προηγούμενη ή με μικρή προϋπηρεσία, και προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Στόχο έχει τη διασύνδεση νέων αποφοίτων της τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις της Θράκης και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που έχουν, και περιλαμβάνει:

• Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, διά ζώσης, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΣΕΚΑΠ Α.Ε., μέλους του ομίλου εταιρειών της JTI στην Ξάνθη από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ.

• Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων και συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης.

• Εκπαίδευση σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης από την Google.

• Ευκαιρίες απασχόλησης στην ειδικότητα του ηλεκτρολόγου αυτοματιστή σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στη Θράκη.

Οσο για το «Skills4Jobs» για συντηρητές βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία υλοποιείται από τον ΣΘΕΒ και τον ΣΕΒ με στόχο τη διασύνδεση και απασχόληση νέων αποφοίτων της τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Και σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι είναι νέες και νέοι που έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε συναφείς ειδικότητες, και μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, διά ζώσης, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του συνδέσμου, ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, εκπαίδευση από την Google, και βέβαια ευκαιρίες απασχόλησης σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ στη Θεσσαλία. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 21 Ιουλίου 2024. Μέσω της πρωτοβουλίας «Skills4Jobs» ο ΣΕΒ έχει ήδη προετοιμάσει για απασχόληση 140 καταρτισμένα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι αυτοματιστές, στελέχη εξαγωγών, τεχνικοί συστημάτων πληροφορικής) σε διαφορετικές περιφέρειες (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT