Ο Δ. Μαζαράκης νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο Δ. Μαζαράκης νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Καθήκοντα νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική ανέλαβε από χθες ο Δημήτρης Μαζαράκης, στέλεχος με σημαντική εμπειρία στην ελληνική και διεθνή ασφαλιστική αγορά. Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ως διευθύνων σύμβουλος, θα εστιάσει στην περαιτέρω ενίσχυση των δικτύων πωλήσεων, στη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των διαθέσιμων κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, καθώς και στη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανισμού, και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, των ασφαλιστών, και των συνεργατών της εταιρείας. Επιπλέον, οι στρατηγικές του προτεραιότητες περιλαμβάνουν την εστίαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που διασφαλίζουν διαχρονικά βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία για όλους τους ενδιαφερομένους. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό πρότυπο», δήλωσε ο κ. Μαζαράκης, αναφέροντας ότι «η επιτυχία μας θα στηριχθεί στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του ταλέντου των ανθρώπων μας, στη δημιουργία της θετικής εταιρικής κουλτούρας και νοοτροπίας, αλλά και στην επένδυση σε τεχνολογία αιχμής».

Ο Δημ. Μαζαράκης διαθέτει 30 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά και τα τελευταία έξι ήταν επικεφαλής της MetLife στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Με 30 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά και αποδεδειγμένη ικανότητα στον μετασχηματισμό και στη δημιουργία ηγετικών οργανισμών και ομάδων, ο κ. Μαζαράκης είχε στο παρελθόν μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην ALICO AIG Life και στη MetLife έχοντας διατελέσει αναλογιστής και διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών καθώς και διευθυντής πωλήσεων και διευθύνων σύμβουλος στην Ελλάδα. Τα τελευταία έξι χρόνια ήταν επικεφαλής της MetLife στις χώρες του Περσικού Κόλπου (ΗΑΕ, Κατάρ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ) και στη Σαουδική Αραβία. Εχει υπηρετήσει με επιτυχία σε σημαντικούς θεσμικούς ρόλους όπως είναι πρόεδρος της Ενωσης Αναλογιστών Ελλάδος, αντιπρόεδρος του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Υγείας και Συντάξεων και πρόεδρος της Εωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Ασφαλιστική κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά αύξηση των εργασιών κατά 12% σε σχέση με το 2022 και το ύψος των ασφαλίστρων ανήλθε στα 734,3 εκατ. ευρώ (773,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου). Εντούτοις, το αποτέλεσμα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης επιβαρύνθηκε από το ζημιογόνο αποτέλεσμα του παλιού χαρτοφυλακίου υγείας, καθώς και τις αποζημιώσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», οδηγώντας σε ζημιές ύψους 38,4 εκατ. ευρώ (36,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου). Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου και της εταιρείας ανήλθαν σε 438,4 εκατ. και 420,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, αυξημένα κατά 32,1% και 33%, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας ανήλθε στο 197% σε επίπεδο ομίλου και στο 214% για την εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT