Αναβάθμιση για Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς

Αναβάθμιση για Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Τη σκυτάλη των αναβαθμίσεων μετά την S&P πήρε χθες η Moody’s, αναβαθμίζοντας την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα. Η βασική πιστοληπτική αξιολόγηση της Πειραιώς αναβαθμίστηκε σε Ba2 από Ba3, ενώ η αξιολόγηση του κύριου ανασφάλιστου χρέους της αναβαθμίστηκε σε Baa3 από Ba2. Ο διεθνής οίκος αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Πειραιώς σε Baa3/P-3 από Ba1/ΝP, διατηρώντας παράλληλα το outlook της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης θετικό. Η Moody’s αναβάθμισε επίσης τη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας σε Ba1 από Ba2, ενώ η αξιολόγηση του κύριου ανασφάλιστου χρέους της τράπεζας αναβαθμίστηκε σε Βaa2 από Ba1. Η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας αναβαθμίστηκε σε Baa2/P-2 από Baa3/P-3, με το outlook για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση να υποβαθμίζεται σε σταθερό από θετικό.

Από τον SSM στην Τράπεζα της Αγγλίας ο Αντρέα Ενρία

Ανώτερος σύμβουλος στην Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή (PRA) της Τράπεζας της Αγγλίας είναι πλέον ο πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Αντρέα Ενρία. Ο Ενρία άρχισε να εργάζεται για το ρυθμιστικό σκέλος της Τράπεζας της Αγγλίας τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τη βρετανική νομισματική αρχή. Σημειώνεται πως η PRA επιβλέπει την οικονομική ασφάλεια και ευρωστία των μεγαλύτερων τραπεζών, ασφαλιστικών και επενδυτικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου 1.500 συνολικά.   

Μετάταξη στην κύρια αγορά του X.A. για τη Real Consulting

Υπόθεση υλοποίησης των απαιτούμενων διαδικασιών αποτελεί η μετάταξη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Real Consulting. Και αυτό ύστερα από την έγκριση, χθες, από την ετήσια γενική συνέλευση μετόχων της μετάταξης στην κύρια αγορά, κίνηση που δρομολογούσε η διοίκηση της εταιρείας εδώ και αρκετούς μήνες. Η δημοσιοποίηση του ενημερωτικού δελτίου της Real Consulting τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά την έκδοση των οικονομικών μεγεθών α΄ εξαμήνου. 

Πράσινο φως για πώληση της Ηλέκτωρ

Το πράσινο φως άναψαν και τυπικά οι μέτοχοι της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της Ηλέκτωρ στον όμιλο Motor Oil. Η θυγατρική που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων πρόκειται να μεταβιβαστεί έναντι τιμήματος 114,7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών και μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ. Στις 17 Ιουλίου πρόκειται να ληφθεί και η σχετική απόφαση από τους μετόχους της Motor Oil. Η διαδικασία της εξαγοράς προβλέπεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2025, όταν και αναμένεται να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις.    

Xωρίς προοπτικές το LNG στον Παγασητικό

Η χώρα έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της σε LNG μέσω της Ρεβυθούσας και του σταθμού της Αλεξανδρούπολης, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό. «Η δική μου άποψη, ως αρμόδιου υπουργού, είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα έχει καλύψει, έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της σε LNG, μέσω της Ρεβυθούσας και του σταθμού της Αλεξανδρούπολης. Συνεπώς δεν αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Αφορά ενδεχομένως ενδιαφέροντα τροφοδοσίας εκτός χώρας. Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτή η επένδυση δεν έχει προοπτικές υλοποίησης σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής βιωσιμότητας στη φάση αυτή. Θα περιμένουμε και την περιβαλλοντική μελέτη για λίγο διάστημα. Το θέμα έχει απασχολήσει πράγματι την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα και νομίζω δεν θα συνεχίσει να απασχολεί επί πολύ την τοπική κοινωνία», είπε ο κ. Σκυλακάκης.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT