Σύμβαση για προμήθεια 118 χλμ. σωλήνων

2' 51" χρόνος ανάγνωσης

Σύμβαση από τη Woodside Energy, διαχειρίστρια του κοιτάσματος σε μεγάλο βάθος Trion, στον Κόλπο του Μεξικού, για την κατασκευή και προμήθεια περίπου 118 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Cenergy Holdings, οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει την εφαρμογή εξωτερικής αντιδιαβρωτικής επένδυσης και την εξωτερική επένδυση βάρους σκυροδέματος (CWC), που θα πραγματοποιηθούν στην ίδια τοποθεσία με την παραγωγή των σωλήνων. Η ανάπτυξη του κοιτάσματος περιλαμβάνει ένα υποθαλάσσιο σύστημα αγωγών, συνδεδεμένο με μια πλωτή μονάδα παραγωγής (FPU), που θα συνδεθεί με μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FSO). Η Woodside Energy είναι παγκόσμια εταιρεία ενέργειας με έδρα την Αυστραλία και ενεργή παρουσία σε τρεις ηπείρους για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και την επιδίωξη νέων ενεργειακών ευκαιριών.

Ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης για Netcompany-Intrasoft

Ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης έφερε η εξαγορά της Intrasoft το 2015 από τη δανική εταιρεία Netcompany πριν από περίπου μία τριετία. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι η Netcompany-Intrasoft (όπως έχει μετονομαστεί η εταιρεία) ολοκλήρωσε τη χρονιά με ρυθμό ανάπτυξης 20%, στα 283 εκατ. ευρώ, ενώ με χρονικό ορίζοντα το 2026 ο τζίρος του ομίλου τοποθετείται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Ο όμιλος επιδιώκει να διευρύνει τη δραστηριότητά του σε χώρες όπως η Αγγλία, η Νορβηγία, η Σουηδία και το Βέλγιο.

Μάχη στο Παρίσι κατά του παρεμπορίου

Το Παρίσι δεν θέλει μόνο να φιλοξενήσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιστορία, αλλά και να πατάξει το λαθρεμπόριο με αφορμή την εν λόγω παγκόσμια διοργάνωση. Πολύ πρόσφατα, η αστυνομία έκανε έφοδο σε μαγαζιά στο κέντρο της πόλης και κατάσχεσε χιλιάδες ψευδεπίγραφα προϊόντα με τον υποτιθέμενο λογότυπο των Louis Vuitton και Nike. Ειδικά στη Γαλλία το εμπόριο χαλκευμένων προϊόντων είναι πολύ επικερδές. Οι εταιρείες ζημιώνονταν κάθε χρόνο εξαιτίας του φαινομένου κατά 1,7 δισ. ευρώ σε χαμένες πωλήσεις, από το 2018 έως το 2021.

Μερίδιο σε έργα 4 δισ. διεκδικεί η ΜΕΤΚΑ

«Μένουμε Ελλάδα» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της ΜΕΤΚΑ, θυγατρικής του ομίλου Metlen στον κατασκευαστικό κλάδο. Σε αντίθεση με την εξωστρέφεια του συνόλου του ομίλου, ο τομέας δραστηριότητας της ΜΕΤΚΑ συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης «εντός των τειχών» και όχι στο εξωτερικό. Με δεδομένο τον μεγάλο όγκο έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, αλλά και όσα θα δημοπρατηθούν στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ εστιάζει στην ελληνική αγορά προς το παρόν, όπου υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο επέκτασης. Ηδη, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ διεκδικεί και πληθώρα νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ, είτε αυτόνομα είτε σε κοινοπραξία με άλλες εταιρείες.

Στα ύψη οι διεθνείς τιμές του καφέ

Σε ιστορικά υψηλά κινούνται οι τιμές του καφέ, με την άνοδο να αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ποικιλίας robusta στο Λονδίνο, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την τιμή του καφέ, έφτασαν στο υψηλό των 4.844 δολαρίων ανά τόνο την Τρίτη, έχοντας εκτοξευθεί περίπου 70% το τελευταίο 12μηνο λόγω των φτωχών συγκομιδών στις κύριες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου στη νοτιοανατολική Ασία. Ο Τζουζέπε Λαβάτζα, πρόεδρος του ομίλου Lavazza, προβλέπει πως η τιμή του καφέ πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το επόμενο έτος, μια και η κλιματική αλλαγή, οι διαταραχές στη ναυτιλία και οι νέοι κανονισμοί της Ε.Ε. αυξάνουν το κόστος. «Οι τιμές του καφέ δεν πρόκειται να μειωθούν, θα παραμείνουν πολύ υψηλές», όπως τόνισε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο περιθώριο του τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον. «Η αλυσίδα εφοδιασμού του καφέ βρίσκεται υπό δραματική πίεση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT