Απεργία διαρκείας ξεκινούν εργαζόμενοι της Samsung Electronics

Απεργία διαρκείας ξεκινούν εργαζόμενοι της Samsung Electronics

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι εργαζόμενοι της Samsung Electronics σε μια σπάνια κλιμάκωση της αναμέτρησής τους με την εργοδοσία της εταιρείας, που θα διακόψει τη δραστηριότητα του τεχνολογικού κολοσσού. Υπολογίζεται ότι συμμετέχουν στην απεργία περίπου 6.500 υπάλληλοι της εταιρείας, οι οποίοι ξεκίνησαν τη Δευτέρα μια τριήμερη απεργία με αιτήματα μισθολογικά και σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Η ένωσή τους, όμως, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας καθώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την εταιρεία. Οπως τόνισε ο Λι Χιουν Κουκ, αντιπρόεδρος της ένωσης που εκπροσωπεί πάνω από 31.000 εργαζομένους, περίπου το 25% του συνολικού προσωπικού της Samsung Electronics, «δεν υπήρξε λέξη» από την εταιρεία. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν επίσης τις ημέρες πληρωμένης άδειας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις 3,5% στους μισθούς τους, καλύτερη πολιτική στα μπόνους, καθώς παλαιότερα λάμβαναν μπόνους 30% των αποδοχών τους, αλλά πέρυσι δεν πήραν καθόλου, και τέλος μερικές πρόσθετες ημέρες διακοπών. Οι νεοπροσληφθέντες στη Samsung δεν παίρνουν παρά μόνο δύο εβδομάδες άδεια τον χρόνο, η οποία είναι μερικώς πληρωμένη. Σε ό,τι αφορά το ύψος των μισθών τους, συνήθως είναι γύρω στις 60.000 δολ. τον χρόνο. Η ένωση των εργαζομένων προβάλλει μεταξύ άλλων και την αξίωση να καλύψει η εταιρεία τους μισθούς που έχασε το προσωπικό εξαιτίας της απεργίας. Η Samsung, ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στη Νότια Κορέα, είναι εδώ και πολλά χρόνια η μεγαλύτερη βιομηχανία μικροεπεξεργαστών μνήμης που ενσωματώνονται σε υπολογιστές και γενικώς σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους δίνουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν πληροφορίες. Παράλληλα, όμως, παράγει και μικροεπεξεργαστές logic με τους οποίους λειτουργούν οι υπολογιστές και έρχεται δεύτερη στον κόσμο μετά την TSMC της Ταϊβάν. Η ένωση των εργαζομένων δηλώνει αισιόδοξη πως η εργοδοσία θα καμφθεί από την απεργία διαρκείας. Υπογραμμίζει πως ήδη η διακοπή της λειτουργίας της αυτή την εβδομάδα έχει επιβραδύνει ορισμένες δραστηριότητες της Samsung και έχει περιορίσει την παραγωγή της. Από την πλευρά της η εταιρεία διεμήνυσε διά στόματος εκπροσώπου της πως η απεργία δεν έχει επηρεάσει την παραγωγή της και ότι λαμβάνει τα μέτρα της για να αποφύγει διακοπές της λειτουργίας της στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT