Ζητούν παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Ζητούν παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Μετά τους φοροτεχνικούς και τους λογιστές, και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητάει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από το επιμελητήριο διαπίστωσαν μάλιστα ότι τη χθεσινή ημέρα παρατηρήθηκε αδυναμία εισόδου στην εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων λόγω φόρτου του συστήματος. Σημειώνουν δε ότι με το νέο σύστημα της αυτόματης υποβολής των προσυμπληρωμένων δηλώσεων μισθωτών – συνταξιούχων θα οδηγηθούν οι περισσότεροι φορολογούμενοι της κατηγορίας αυτής να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, λόγω λανθασμένων στοιχείων ή μη ανάρτησης από δημόσιους οργανισμούς των βεβαιώσεων αναδρομικών ή οικονομικών ενισχύσεων. Από την άλλη πλευρά, η ΑΑΔΕ κάνει λόγο για ρεκόρ υποβολής δηλώσεων. Οπως αναφέρει, σε διάστημα 75 ημερών υποβλήθηκαν 4,5 εκατ. δηλώσεις, ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα των 75 ημερών είχαν υποβληθεί 2,9 εκατ. δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση, στις 16 ημέρες που απομένουν πρέπει να υποβληθούν 2,1 εκατ. δηλώσεις.

Προειδοποίηση ΔΝΤ για τα κέρδη των τραπεζών

Τα πρόσφατα κέρδη των τραπεζών είναι προσωρινά, προειδοποιεί το ΔΝΤ. «Τα ασυνήθιστα υψηλά κέρδη αναμένεται να εξασθενήσουν σύντομα, καθώς τα έσοδα από τόκους θα μειωθούν, εφόσον τα επιτόκια αρχίζουν να μειώνονται», όπως σημειώνει, προσθέτοντας πως και η ποιότητα του ενεργητικού θα επιδεινωθεί. Παράλληλα αναφέρει πως συνήθως υπάρχει καθυστέρηση περίπου δύο ετών μεταξύ της κορύφωσης των επιτοκίων και της κορύφωσης του κόστους απομείωσης, γεγονός που σημαίνει ότι το υψηλότερο κόστος απομείωσης αναμένεται να επιβαρύνει σύντομα την κερδοφορία.

Προχωράει η δημόσια πρόταση στην Epsilon Net

Πιο κοντά στον στόχο του ελέγχου του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net, που απαιτείται για την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο, βρίσκεται η Ginger Digital BidCo, θυγατρική της General Atlantic. Το fund, που αποκτά μέσω της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης το σύνολο των τίτλων που δεν κατέχουν ο ιδρυτής της, Γιάννης Μίχος, και η Εθνική Τράπεζα, μέσω σειράς συναλλαγών έχει αποκτήσει το 82,22% της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής.

Νέα λεωφορεία σε 63 διαδρομές

Στους δρόμους αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες –το αργότερο ίσως σε 8 μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταφορών– να κυκλοφορήσουν τα 211 καινούργια λεωφορεία της κοινοπραξίας των 6 ΚΤΕΛ με δύο τουριστικά γραφεία, καθώς πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή των συμβάσεων (Ανατολική και Δυτική Αττική) με τον ΟΑΣΑ. Πρόκειται για 63 δρομολόγια σε Ανατολική και Δυτική Αττική που τα τελευταία χρόνια εκτελούν τα ΚΤΕΛ με απευθείας αναθέσεις, με τους επιβάτες ωστόσο να διαμαρτύρονται έντονα για την ποιότητα του παρεχόμενου μεταφορικού έργου. Η κοινοπραξία κηρύχθηκε ανάδοχος στον οκταετή διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΟΑΣΑ για την παραχώρηση του συγκεκριμένου έργου.

Αλμα στις εισαγωγές ρωσικού αερίου

Σε βασικό προμηθευτή της χώρας σε φυσικό αέριο αναδείχθηκε η Ρωσία το πρώτο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ που επεξεργάστηκε το Green Tank, οι εισαγωγές ρωσικού αερίου εξαπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Περισσότερες από τις μισές εισαγωγές αερίου (50,2%) προήλθαν από τη Ρωσία μέσω του Turkstream, ενώ οι εισαγωγές LNG υποδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το εξάμηνο του 2023. Το αντίστοιχο μερίδιο το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν μόλις 9,6%. Τον μήνα Ιούνιο, μάλιστα, οι ρωσικές εισαγωγές αερίου μέσω του Turkstream κάλυψαν το 54% των συνολικών εισαγωγών, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 7ετίας για τον συγκεκριμένο μήνα. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 29,8%, η οποία προήλθε κυρίως από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT