Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα Betshop.gr

2' 50" χρόνος ανάγνωσης

Εκτός λειτουργίας τέθηκε η στοιχηματική πλατφόρμα Betshop.gr που ανήκει στη μαλτέζικη εταιρεία B2B Services. «Αιφνίδια και καταχρηστικά, κατασχέθηκε ηλεκτρονικά ο λογαριασμός πελατών τον οποίο διατηρεί η εταιρεία μας στην Τράπεζα Πειραιώς, γεγονός που μας εξωθεί σε άμεση και αναγκαστική αναστολή της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα», σημειώνει η εταιρεία. Η Betshop βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με το ελληνικό Δημόσιο για ζητήματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τον καταβλητέο φόρο εισοδήματος, τη συμμετοχή του Δημοσίου στα μεικτά κέρδη, η οποία έχει στηριχθεί σε εσφαλμένο προσδιορισμό, κατά την Betshop.gr. Οπως και με το εάν πρέπει να διαθέτει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Ελλείψει προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων είχε επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ. Σημειώνεται ότι οι παίκτες είναι σε θέση να αποσύρουν τα χρήματά τους από την πλατφόρμα.

Εσοδα 3,13 δισ. στην τριετία από το έργο του Ελληνικού

Ανεβάζει «στροφές» το έργο του Ελληνικού, με την Axia Research να προβλέπει έσοδα 3,13 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 660 εκατ. ευρώ την τριετία 2024-2026. Η κορύφωση αναμένεται το 2026, όταν θα αρχίσουν να παραδίδονται τα πρώτα μεγάλα εμπορικά ακίνητα, όπως το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria στο παράκτιο μέτωπο. Τότε, προβλέπονται έσοδα 1,06 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη άνω των 268 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 11,5 ευρώ για τη μετοχή της Lamda Development, τη στιγμή που χθες έκλεισε στα 7,45 ευρώ.

Εξαγορά της ΤΕΜΜΑ από την «Πετρόπουλος»

Τη δραστηριότητα κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας τής ιδρυθείσας το 1951 εταιρείας ΤΕΜΜΑ εξαγοράζει η «Πέτρος Πετρόπουλος» έναντι 2,35 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της συναλλαγής προβλέπεται η απόσχιση του εν λόγω κλάδου της ΤΕΜΜΑ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η ΤΕΜΜΑ εξειδικεύεται στη δημιουργία λύσεων και προϊόντων στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία, στις τηλεπικοινωνίες και στη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αβέβαιη η αναβάθμιση 14 συρμών του ΗΣΑΠ

Αγνωστη παραμένει η πορεία του έργου της αναβάθμισης 14 συρμών της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, καθώς η τροποποιημένη σύμβαση των ΣΤΑΣΥ και του Ισπανού αναδόχου CAF βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που με τη σειρά του θα κρίνει εάν θα αποδεχθεί την προσφυγή που έκαναν οι ΣΤΑΣΥ κατά της πρώτης απορριπτικής πράξης του ανώτατου δικαστηρίου, με την οποία αρχικά μπλόκαρε την υπογραφή της τροποποιημένης αυτής σύμβασης. Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταφορών μιλάει για αναξιοπιστία της ισπανικής εταιρείας, η οποία είχε ζητήσει –για αυτό και τροποποιήθηκε η αρχική σύμβαση– τη μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων και την αύξηση κατά 9,5% του τιμήματος της σύμβασης.

Στον «πάγο» η έκθεση Ντράγκι

Η πολυαναμενόμενη έκθεση του Μάριο Ντράγκι για το πώς να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι πιθανό να καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο Ντράγκι έχει επιφορτιστεί με την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αναθεώρηση των κανόνων της Ε.Ε. για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τους «αντιπάλους» στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Η έκθεσή του αναμενόταν αυτόν τον μήνα, αλλά είναι πιθανό να αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές του Politico. Και αυτό γιατί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία και ανέθεσε αυτό το «έργο» στον Ντράγκι, δεν έχει χρόνο να επικεντρωθεί στην έκθεση παρά μόνο μετά το καλοκαίρι, καθώς πρώτο της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ευρωβουλευτών για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η σχετική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου, λίγο πριν το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης ξεκινήσει καλοκαιρινές διακοπές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT