MBA για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση σε ένα πεδίο που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης οικονομικής δραστηριότητας, προσβλέπει η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα μεταπτυχιακού προγράμματος με ειδίκευση στη βιώσιμη ανάπτυξη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση σε ένα πεδίο που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης οικονομικής δραστηριότητας, προσβλέπει η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα μεταπτυχιακού προγράμματος με ειδίκευση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το MBA in Sustainability powered by Piraeus, που συντονίζει το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα προσφέρεται, με την υποστήριξη της Πειραιώς, χωρίς δίδακτρα ή τέλη φοίτησης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για αριστούχους αποφοίτους όλων των ελληνικών πανεπιστημίων, το οποίο θα παρέχει εξειδίκευση στη βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο τη διαμόρφωση στελεχών διοίκησης που θα είναι καταλύτες στη χάραξη και υιοθέτηση πολιτικών που συνδυάζουν την περιβαλλοντική διαχείριση, την οικονομική ανθεκτικότητα και την κοινωνική ευθύνη, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες στρατηγικές βιωσιμότητας.

Για την Πειραιώς, το όραμα για μια βιώσιμη κοινωνία και οικονομία είναι κεντρικό στη στρατηγική της και άπτεται όλων των δράσεων που υλοποιεί η τράπεζα. Οπως έχει επιβεβαιώσει η Πειραιώς με το επιτυχημένο πρόγραμμα Project Future που υλοποιεί με συνέπεια από το 2018, επενδύει στην ποιοτική εκπαίδευση ως βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζει τους νέους της χώρας στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Κατά την παρουσίαση του MBA in Sustainability powered by Piraeus, ο CEO της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου επισήμανε ότι το πρόγραμμα εστιάζει στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα, και υπάρχει στενή σύνδεση της παρεχόμενης γνώσης με τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Η διασύνδεση των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων είναι απαραίτητη ώστε να γεφυρωθούν οι δυσκολίες στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τόνισε ο κ. Μεγάλου.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα είναι ολιγομελές, με 20 έως 25 φοιτητές, διάρκεια τρία εξάμηνα, ενώ τα μαθήματα θα διδάσκονται καθημερινά και η παρακολούθησή τους θα είναι υποχρεωτική.

Η χρηματοδότηση από πλευράς τράπεζας περιλαμβάνει τις δράσεις του προγράμματος, την υποστήριξη της έρευνας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών, ενώ εξειδικευμένα στελέχη της θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT