Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Παράταση ζητούν οι επενδυτές

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Παράταση ζητούν οι επενδυτές

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Επί ενάμιση και πλέον χρόνο, το Υπερταμείο επιχειρεί να καταλήξει στο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρόμιου της Καλαμάτας προκειμένου οι επενδυτές να μπορέσουν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους. Ο δεύτερος κύκλος παρατηρήσεων των επενδυτών επί του προτεινόμενου συμβατικού κειμένου έληξε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το Υπερταμείο όμως αποφάσισε να ζητήσει δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στις 15 Σεπτεμβρίου. Σε λιγότερο από δύο μήνες δηλαδή, εάν συνυπολογιστούν οι de facto νεκρές ημέρες του Αυγούστου, για ένα σύνθετο project, οι παράμετροι του οποίου μόλις τώρα ξεκαθαρίζουν. Ηταν φυσικό λοιπόν οι επενδυτές να ζητήσουν παράταση τουλάχιστον κατά ένα μήνα. Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε νωρίς το 2022 και στα τέλη εκείνου του έτους είχαν εκδηλώσει επισήμως ενδιαφέρον τέσσερις κοινοπραξίες εταιρειών.

Στη β΄ φάση ο διαγωνισμός για το ΣΔΙΤ Ταυρωπού

Ολιγοήμερη παράταση έλαβε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για ένα σημαντικό έργο ΣΔΙΤ. Ο λόγος για το ΣΔΙΤ Ταυρωπού, που αφορά τη δημιουργία δικτύων άρδευσης στην περιοχή της Καρδίτσας. Για το έργο, εκτιμώμενου κόστους 160 εκατ. ευρώ, επρόκειτο να υποβληθούν προσφορές χθες, αλλά τελικά αυτό προβλέπεται να συμβεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν τρεις κοινοπραξίες, η Ακτωρ Παραχωρήσεις – Αβαξ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Χρ. Κωνσταντινίδης και η Intrakat – Μυτιληναίος – Μεσόγειος.    

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Famar

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται το deal για την πώληση της φαρμακοβιομηχανίας Famar που αλλάζει εκ νέου χέρια, τέσσερα χρόνια αφότου περιήλθε στον έλεγχο του κυπριακού fund ECM. Το εν λόγω fund, όπως ήδη έχει γράψει η «Κ», έβαλε πωλητήριο στον όμιλο (κέντρο διανομής, παραγωγικές εγκαταστάσεις κ.λπ.), η δραστηριότητα του οποίου, πέραν της Ελλάδας, επεκτείνεται ακόμη σε Ιταλία και Ισπανία, με τα έσοδά του να ξεπερνούν τα 230 εκατ. Τις διαδικασίες πώλησης «τρέχει» η Jefferies.

Δεκτή η προσφυγή για τον λιμένα Βόλου

Τα δεδομένα για την αποκρατικοποίηση του λιμένα Βόλου ενδέχεται να ανατρέψει η αποδοχή από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει στο ΣτΕ η Goldair. Η εταιρεία είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά απόφασης της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) σχετικά με την ανάδειξη του ΟΛΘ, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, για το 67% του λιμένα Βόλου. Το ΣτΕ, που έκανε δεκτή την αίτηση της Goldair, ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στην Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) της ΕΑΔΗΣΥ. Μένει να φανεί εάν η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Πρώτη κίνηση REDS στον κλάδο ξενοδοχείων

Την πρώτη της συντεταγμένη κίνηση στην ξενοδοχειακή αγορά ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες η 100% θυγατρική της Ελλάκτωρ, REDS, που βγήκε πρόσφατα από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε στον διαγωνισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE) για το ακίνητο ιδιοκτησίας της που λειτουργεί σήμερα ως ξενοδοχείο Civitel στο Μαρούσι, απέναντι από το Golden Hall. Το μισθωτήριο του ξενοδόχου που το λειτουργούσε έως σήμερα εκπνέει και η ΕΟΕ προχώρησε σε διαγωνισμό για την εκ νέου εκμίσθωσή του. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν αρκετά σχήματα, ωστόσο κατά πληροφορίες επικράτησε, με προτεινόμενο μίσθωμα της τάξης των 600.000 ευρώ τον χρόνο, σχήμα στο οποίο συμμετέχουν κατά 70% η REDS και κατά 30% η SWOT Hospitality. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις της εταιρείας στον ξενοδοχειακό χάρτη. Θυμίζουμε ότι συμφέροντα που συνδέονται με την οικογένεια του ισχυρού άνδρα της Ελλάκτωρ Χένρι Χόλτερμαν έχουν επίσης τοποθετηθεί ιδιωτικά στην ελληνική αγορά φιλοξενίας.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT