H Unity εξαγοράζει το υπόλοιπο 0,38% της Entersoft

H Unity εξαγοράζει το υπόλοιπο 0,38% της Entersoft

Υστερα από περισσότερο από μία τετραετία, οι μετοχές της εταιρείας πληροφορικής οδηγούνται οριστικά εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Αίτημα για την εξαγορά των κοινών ονομαστικών μετοχών της Entersoft που δεν κατέχει υπέβαλε η Unity Holding Company, δηλαδή η εταιρεία που ελέγχουν ο όμιλος Olympia και το fund Imker (μέσω της Rucio Investment Sàrl). Το αίτημα είναι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης από την Unity η οποία ελέγχει το 99,62% της εταιρείας πληροφορικής. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει το αίτημα εξαγοράς των μη προσφερθεισών μετοχών, διαδικασία που είναι γνωστή και ως squeeze out. Παράλληλα, αναμένεται να γνωστοποιήσει και την ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Entersoft.

Με την κίνηση αυτή, ο όμιλος Olympia, που ελέγχει και την SoftOne, ισχυροποιείται περαιτέρω στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού, με την Entersoft να δραστηριοποιείται και στη ρουμανική αγορά. Κατά τη χρήση του 2023, η εταιρεία ενίσχυσε κατά 28%, σε 37,8 εκατ. ευρώ, τον κύκλο εργασιών και αύξησε τη λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) κατά 33%, σε 12,7 εκατ. ευρώ. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της Entersoft εκτιμάται ότι θα είναι ανοδικοί, λόγω, μεταξύ άλλων, της υποχρεωτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, της ενοποίησης των συστημάτων λιανικής με τα POS και της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Η Entersoft, ύστερα από 18 χρόνια δραστηριότητας, εισήγαγε την άνοιξη του 2020 τις μετοχές της από την εναλλακτική στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου, μέσω δημόσιας πρότασης που είχε τότε υπερκαλυφθεί κατά 2 φορές και οδήγησε στην άντληση 3,8 εκατ. ευρώ. Υστερα όμως από περισσότερο από μία τετραετία, οι μετοχές της οδηγούνται οριστικά εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό.

Την εξαγορά της Entersoft υπαγόρευσε η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένο λογισμικό επεξεργασίας δεδομένων λόγω της ψηφιοποίησης δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με το παρελθόν τα επιχειρηματικά λογισμικά πρέπει να είναι διαδραστικά μεταξύ τους, αλλά και να μπορούν να επικοινωνούν με τις ρυθμιστικές αρχές κάθε χώρας. Είναι ενδεικτικό ότι το μέγεθος της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού στην Ευρώπη εκτιμάται σε 60 δισ. δολάρια το 2024 και αναμένεται να φτάσει τα 84 δισ. δολάρια έως το 2029, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 7,12% κατά την εν λόγω περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT