Cosmote TV – Nova: Τι προβλέπει η τριετής συμφωνία για τα αθλητικά προγράμματα

Cosmote TV – Nova: Τι προβλέπει η τριετής συμφωνία για τα αθλητικά προγράμματα

Με έως 3 ευρώ επιπλέον οι συνδρομητές θα βλέπουν τα αθλητικά και των 2 καναλιών

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Σε περίπου 900.000 υπολογίζονται οι παράνομοι χρήστες οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ελλάδα, με την πλειονότητα αυτών να πληρώνει 15 ευρώ ανά μήνα συνδρομή στους «πειρατές». Η παράνομη αυτή δραστηριότητα προκαλεί οικονομική αιμορραγία, εάν ληφθεί υπόψη ότι τα ετήσια έσοδα των πειρατών ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ, βάσει μετριοπαθών εκτιμήσεων για τουλάχιστον 500.000 παράνομους συνδρομητές.

Οι επιχειρήσεις των αρχών κατά κυκλωμάτων παράνομου streaming έχουν ενταθεί την τελευταία διετία. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι αυτά αποτελούν «Λερναία Υδρα», ιδίως όσο καθυστερεί η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη συγκεκριμένη κατηγορία οικονομικού εγκλήματος.

Στα δεδομένα αυτά στηρίζεται η τριετής συμφωνία μεταξύ της Cosmote TV και της Nova για την ανταλλαγή του αθλητικού τους περιεχομένου από τη νέα αθλητική σεζόν και συγκεκριμένα από τις 23 Αυγούστου.

Οι συνδρομητές των δύο παρόχων θα έχουν τη δυνατότητα έναντι επιπρόσθετου μηνιαίου κόστους που ξεκινάει από 1 ευρώ να έχουν πρόσβαση στο αθλητικό περιεχόμενο στα κανάλια Cosmote Sport ή Nova sports.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν δηλαδή να πωλούν, χονδρική, το αθλητικό περιεχόμενο για το οποίο έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα, όχι μόνον η μία προς την άλλη, αλλά και σε κάθε άλλο πάροχο. Το πρόσθετο κόστος για τους υφιστάμενους συνδρομητές τηλεόρασης θα είναι μέχρι τρία ευρώ, ενώ για όσους διαθέτουν μόνο double play (σταθερό τηλέφωνο και Ιντερνετ) η επιπλέον χρέωση είναι της τάξης των 20 ευρώ, δηλαδή ελαφρώς υψηλότερη συγκριτικά με τη μηνιαία συνδρομή για την απόκτηση πειρατικού streaming.

Με την κίνηση αυτή οι δύο πάροχοι με το μεγαλύτερο αθροιστικά μερίδιο αγοράς στη συνδρομητική τηλεόραση, εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών τους.

Οσοι έχουν double play, με περίπου 20 ευρώ πρόσθετη χρέωση θα έχουν πρόσβαση στα αθλητικά και των δύο παρόχων.

Ειδικότερα, το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας της Cosmote TV, με επιπρόσθετο κόστος 3 ευρώ, επιπλέον της τιμής του σημερινού τιμοκαταλόγου των Full και Sports πακέτων του παρόχου, θα ενισχυθεί με τα κανάλια Novasports. Αυτά μεταδίδουν τους αγώνες των ΠΑΟΚ, Αρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και Πανσερραϊκού για τη Stoiximan Super League, τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Αγγλίας, Ισπανίας και Γερμανίας (Premier League, LaLiga, Bundesliga). Τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ EuroLeague και EuroCup και τους αγώνες μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος (Παγκόσμιο Κύπελλο, προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2025). Οπως και τους αγώνες των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της UEFA στο Nations League και στα προκριματικά του Euro 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και τις διοργανώσεις τένις Wimbledon και WTA.

Μέσω της ενιαίας συνδρομής –αυξημένης κατά 3 ευρώ– θα έχουν πρόσβαση και στον on demand κατάλογο της Cosmote TV που περιλαμβάνει περισσότερους από 10.700 ενεργούς τίτλους (6.850 επεισόδια σειρών, περισσότερες από 1.150 ταινίες όλων των ειδών και πάνω από 2.700 επεισόδια και αυτοτελή ντοκιμαντέρ).

Αντίστοιχα, η πλατφόρμα ΕΟΝ της Nova θα περιλαμβάνει τα κανάλια της Cosmote Sport, με τους συνδρομητές σταθερής της εταιρείας να έχουν πρόσβαση στο οπτικοακουστικό περιεχόμενο έναντι 21 ευρώ ανά μήνα επιπλέον. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Nova θα διαθέτει συνδυαστικά προγράμματα Fiber EON+ με ταχύτητες Internet από 50 Mbps έως 1 Gbps, έναντι 47 ευρώ ανά μήνα, με τη μηνιαία συνδρομή ΕΟΝ+ να ανέρχεται σε 28 ευρώ. Οι συνδρομητές της Nova θα έχουν πρόσβαση στις διοργανώσεις Stoiximan Super League, UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League, UEFA Youth League, UEFA Super Cup, NBA, FIBA Basketball Champions League, ACB Liga Endesa Lega Basket Serie A, Turkish Basketball Super League Κύπελλο Ελλάδας, Copa Libertadores, Copa Sudamericana, Italian Serie A, Liga Portugal, Scottish Premiership, Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyta, Emirates FA Cup, Roshn Saudi League κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT