Επένδυση στον κλάδο ελαιολάδου από SMERC και Inspiring Earth

Επένδυση στον κλάδο ελαιολάδου από SMERC και Inspiring Earth

Συστήνουν νέα κοινή εταιρεία, η οποία αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο των «Λατζιμάς Α.Ε.», «Ελαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και Olympian Green International Α.Ε.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

Στη δημιουργία ενός ομίλου στον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου μέσα από μια τριπλή εξαγορά προχωράει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap του Νικόλαου Καραμούζη και το Inspiring Earth του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. Με τη σύσταση μιας κοινής εταιρείας, η οποία θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών «Λατζιμάς Α.Ε.», «Ελαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και Olympian Green International Α.Ε., δημιουργείται ένας νέος, ισχυρός όμιλος στα προϊόντα ελαιολάδου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της ένωσης των εταιρειών θα διαμορφωθούν σημαντικές συνέργειες τόσο σε επίπεδο διαμόρφωσης κόστους όσο και στην ευέλικτη εμπορική πολιτική μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων. Ο νέος όμιλος διαθέτει πολυετείς συμφωνίες που εξασφαλίζουν πρόσβαση στις ποιοτικότερες και σημαντικότερες παραγωγές ελαιολάδου της Κρήτης (Ρέθυμνο, Σητεία) και της Πελοποννήσου.

Κύριος στόχος του νέου ομίλου είναι η επέκταση της επώνυμης ετικέτας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη στις αγορές της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς), της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία), της Ασίας (Ιαπωνία) και της Ωκεανίας, που είναι και οι περιοχές με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εισαγωγές ελαιολάδου.

To σύνολο της επένδυσης ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα νέα κεφάλαια καθώς και τα κεφάλαια των πρόσθετων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων θα υποστηρίξουν την εμπορική πολιτική για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του ομίλου. Οι στόχοι αυτοί αφορούν τη γεωγραφική εξάπλωσή του, την ανάπτυξη συμπληρωματικών προϊόντων και την καθετοποίησή του με συνεργασίες και επενδύσεις στις στοχευόμενες αγορές και εταιρείες για την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας.

Ο Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος του SMERemediumCap, δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι για την είσοδό μας σε έναν κλάδο, στον οποίο η χώρα μας έχει σταθερή και σημαντική παγκόσμια παρουσία, καθώς και για την προσπάθειά μας για τη χρηματοοικονομική εξυγίανση εταιρειών με δυναμική προοπτική με οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, τους εργαζομένους και τη χώρα. Το ελληνικό ελαιόλαδο έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και χρειάζεται μεγαλύτερες, πιο ισχυρές και πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις εμπλεκόμενες τράπεζες και τους servicers για τη συνεργασία μας και για την αποδοχή των προτάσεών μας για τη χρηματοδότηση και την απομείωση των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας». Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πρόεδρος και CEO της Inspiring Earth, με τη σειρά του δήλωσε πως «με τη δεκαετή εμπειρία μας στον χώρο του ελαιολάδου, βλέπουμε πως σε μια περίοδο αναταραχών στην παγκόσμια παραγωγή, η συνεργασία αυτή είναι το κατάλληλο βήμα για την ανάδειξη ενός νέου σχήματος με ηγετικό ρόλο, που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες στη διεθνή αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT