Μακρινές πτήσεις από την Aegean

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

«Πρόβα» μακρινών πτήσεων πραγματοποιεί η Aegean, προσθέτοντας από τον Φεβρουάριο του 2025 στη λίστα των νέων προορισμών της τη Λας Πάλμας (Γκραν Κανάρια) από την Αθήνα. Η διαδρομή διαρκεί περίπου πεντέμισι ώρες, και τέτοιου είδους αλλά και πιο μακρινοί προορισμοί αναμένεται να πυκνώσουν μετά την επικείμενη παραγγελία τεσσάρων νέων αεροπλάνων Airbus A321new LR που θα παραλάβει η αεροπορική τη διετία 2026-2027. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μεγαλύτερης εμβέλειας πτήσεις έως επτάμισι ωρών. Στους νέους προορισμούς που θα πραγματοποιεί πτήσεις από τον χειμώνα η Aegean περιλαμβάνονται το Αμπου Ντάμπι από την Αθήνα και το Αμστερνταμ από τη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι η Aegean πρόκειται να εγκαινιάσει τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αμστερνταμ στις 28 Οκτωβρίου, ενώ το Αμπου Ντάμπι είναι ο δεύτερος προορισμός της αεροπορικής από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόστιμο στην Hellenic Τrain για περιστατικό του 2021

Για περιστατικό που έγινε το 2021 και αφορούσε τον εκτροχιασμό δύο βυτιοφόρων φορταμαξών εμπορικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Τrain, με αποτέλεσμα τη διαρροή πετρελαίου, επέβαλε πρόστιμο η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Με καθυστέρηση τριών ετών και στο πλαίσιο διερεύνησης όλων των υποθέσεων που είχαν μείνει στο συρτάρι, η Αρχή επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην εταιρεία για παραβάσεις του γενικού κανονισμού κίνησης, ο οποίος ακόμη και σήμερα –1,5 χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη– δεν τηρείται ευλαβικά.

Προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Με 47 νέες προσλήψεις, από τις οποίες οι 29 αφορούν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενισχύεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Με στόχο να στελεχωθεί ο φορέας και να καλυφθούν άμεσα επιχειρησιακές ανάγκες, που ιδίως κατά το καλοκαίρι είναι αυξημένες, η διαδικασία πρόσληψης των 47 ατόμων επισπεύσθηκε. Για τον σκοπό αυτό, επιταχύνθηκε η υλοποίηση σειράς διαδικαστικών ενεργειών (π.χ. εξασφάλιση πιστοποιητικών υγείας) που πρέπει να υλοποιήσουν οι καινούργιοι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ.

Επιστροφή στο γραφείο για τους Ευρωπαίους

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής των εργαζομένων τους στα γραφεία, σε αντίθεση με τις αμερικανικές. Το ποσοστό χρήσης των χώρων σταθερά αυξάνεται στη Γηραιά Ηπειρο, ενώ τα περισσότερα οφέλη δρέπουν οι μεγαλύτερες εταιρείες, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου CBRE Group. Μόλις το ένα τρίτο όσων επιχειρήσεων συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρει χρήση γραφειακών χώρων κάτω του 40%, όταν πέρυσι το ποσοστό αυτό έφθανε το 50%. Η αλλαγή αυτή συναρτάται με την πολιτική των ομίλων, δεδομένου ότι το 75% εξ αυτών ακολουθεί τη λεγόμενη «πολιτική της ελάχιστης παρουσίας».

Επένδυση στις ΗΠΑ από «Τεχνική Ολυμπιακή»

Επιστροφή στις ΗΠΑ για την «Τεχνική Ολυμπιακή», μετά τις «περιπέτειες» της δεκαετίας του 2000, που είχαν άδοξο τέλος λόγω της κρίσης της αγοράς ακινήτων το 2008, που πυροδότησαν και την έξοδο της εισηγμένης από την εν λόγω αγορά. Η εταιρεία πραγματοποιεί νέο ξεκίνημα, καθώς προχώρησε στην απόκτηση ενός ακινήτου αξίας 2,64 εκατ. δολαρίων, το οποίο σχεδιάζει να μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για κτίριο 1.715 τ.μ. που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Φλόριντα των ΗΠΑ. Η επένδυση γίνεται σε συνεργασία με την Glenarif Properties. Τη δεκαετία του 2000 η «Τεχνική Ολυμπιακή», μέσω της θυγατρικής Techol USA, είχε αποκτήσει εταιρείες ανάπτυξης και πώλησης κατοικιών που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Εκείνη η επένδυση είχε χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια που είχε αντλήσει η εταιρεία από την ελληνική κεφαλαιαγορά, αλλά δεν είχε ευτυχή κατάληξη εξαιτίας της κρίσης που έπληξε την αμερικανική αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT