H Ideal Holdings απέκτησε το 75% της BlueStream

2' 25" χρόνος ανάγνωσης

Την παρουσία της στον κλάδο της πληροφορικής, όπως άλλωστε είχε ήδη προαναγγείλει από πέρυσι ο επικεφαλής της Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ενισχύει η Ideal Holdings με την εξαγορά του 75% της εταιρείας BlueStream. Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά της Ideal Holdings στον κλάδο της πληροφορικής από τη στιγμή που επήλθαν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς τo 2021, καθώς είχαν προηγηθεί η εξαγορά της Netbull το 2022 και αργότερα την ίδια χρονιά της Byte Computers. Από το παρελθόν, εξάλλου, η Ideal Holdings είχε παρουσία στον εν λόγω κλάδο με τις εταιρείας Adacom και Ideal Electronics.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η αξία της συναλλαγής για την απόκτηση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας BlueStream ανήλθε σε 12,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τα αδιάθετα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου, που εξέδωσε η Ideal Holdings στις 15 Δεκεμβρίου 2023. H συμφωνία προβλέπει ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της BlueStream, Γιώργος Βασδέκης, θα παραμείνει στη θέση του, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική της Ideal Holdings στις εξαγορές που πραγματοποιεί.

H BlueStream ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας κυρίως υποστήριξη σε hardware, λειτουργικά συστήματα και data availability. Σήμερα η BlueStream είναι μια καταξιωμένη, ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, που προσφέρει υπηρεσίες υποδομής τόσο σε on-premises όσο και σε multi cloud περιβάλλοντα, καθώς και υπηρεσίες μετεγκατάστασης στο cloud, διαθεσιμότητα δεδομένων και outsourcing.

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά της εισηγ- μένης στον κλάδο της πληροφορικής από το 2021 – Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 12,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει γραφεία και στην Αθήνα, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών πολλές βιομηχανίες, μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, ενεργειακές, ναυτιλιακές κ.ά. Ο κύκλος εργασιών της BlueStream ανήλθε το 2023 σε 11 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως των 54% και 78% αντιστοίχως, σε σχέση με το 2022. Για το 2024 εκτιμάται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Με την προσθήκη της BlueStream ο κύκλος εργασιών του χαρτοφυλακίου εταιρειών πληροφορικής της Ideal Holdings για το 2024 θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ και το EBITDA τα 17 εκατ. ευρώ, από 96 εκατ. ευρώ και 12,4 εκατ. ευρώ αντιστοίχως το 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ideal Holdings Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε: «Με την προσθήκη της BlueStream ενισχύεται το χαρτοφυλάκιό μας στον κλάδο της πληροφορικής, ενώ παράλληλα οι εταιρείες μας διαμορφώνουν ένα από τα πιο πλήρη portfolio υπηρεσιών και λύσεων, καθιστώντας ουσιαστικά τον κλάδο της πληροφορικής της Ideal Holdings ως ένα one stop shop στον χώρο της τεχνολογίας στη χώρα μας. Μέσα από τις συνέργειες που δημιουργούνται από αυτή τη συναλλαγή θα προσφέρουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας προσδίδοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία στους μετόχους και τους εργαζομένους μας».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Astir Vitogiannis στην ιταλική Guala Closures, κίνηση που αποτελεί τη δεύτερη αποεπένδυση της Ideal Holdings, μετά την πώληση της Three Cents στην Coca-Cola HBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT