Αύξηση κερδοφορίας για την Intrakat βλέπει η Euroxx

Αύξηση κερδοφορίας για την Intrakat βλέπει η Euroxx

Εκτιμάται τριπλασιασμός του ετήσιου κύκλου εργασιών κατά τη χρήση του 2026

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Νέα έργα συνολικού ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας, επιπλέον του σημερινού ανεκτέλεστου υπολοίπου των 4,9 δισ. ευρώ, προβλέπει για τον όμιλο Intrakat η χρηματιστηριακή Euroxx. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει σε τριπλασιασμό του ετήσιου κύκλου εργασιών, ο οποίος το 2026 πρόκειται να αυξηθεί σε περίπου 2,4 δισ. ευρώ, από περίπου 850 εκατ. ευρώ που ήταν το 2023. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA προβλέπεται ότι θα αυξηθούν σε 180 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται πέριξ του 30%.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Euroxx προχωράει σε σύσταση overweight για τη μετοχή της Intrakat, θέτοντας μάλιστα και τιμή-στόχο τα 6,4 ευρώ, έναντι των περίπου 5 ευρώ που διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή της εισηγμένης. Οπως τονίζουν οι αναλυτές, «η Intrakat αποτέλεσε αντικείμενο μιας άσκησης αναδιάρθρωσης τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά τώρα είναι πλέον έτοιμη να επωφεληθεί της ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα. Αυτή η ανάκαμψη θα είναι ορατή στα κέρδη των επόμενων τριών ετών, με τη λειτουργική κερδοφορία να αυξάνεται σε 180 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2026, από μόλις 16 εκατ. ευρώ το 2023», αναφέρει χαρακτηριστικά η Euroxx.

Αθροιστικά, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να απαιτούνται σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη της εταιρείας. Σύμφωνα με τη Euroxx, η ρευστότητα που θα προέλθει από τις κατασκευές, αναμένεται να επανεπενδυθεί από την εταιρεία σε έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, όπως επίσης και στον τομέα των έργων ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT