«Βουτιά» των μετοχών της CrowdStrike μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ

«Βουτιά» των μετοχών της CrowdStrike μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowd-Strike υποχώρησαν κατά περισσότερο από 13%, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες της διακοπής που προκάλεσε στα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως. Ο επικεφαλής ασφαλείας Σον Χένρι είπε ότι το περιστατικό ήταν μια «γροθιά» για την εταιρεία, ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον κλάδο. «Απογοητεύσαμε τους ανθρώπους που δεσμευθήκαμε να προστατεύσουμε και το να λέμε ότι είμαστε συντετριμμένοι είναι μια τεράστια υποτίμηση», τόνισε. Πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, ο Χένρι είπε ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν «οι πιο απαιτητικές 48 ώρες» στα 12 χρόνια του στην εταιρεία, καθώς πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να ανακάμπτουν μετά μια ελαττωματική «ενημέρωση περιεχομένου» η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν 8,5 εκατομμύρια υπολογιστές με Microsoft Windows σε όλο τον κόσμο.

«Κουβάδες αυτοπεποίθησης που χτίσαμε σταγόνα σταγόνα όλα αυτά τα χρόνια χύθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και αυτό ήταν γροθιά στο στομάχι. Αλλά αυτό ωχριά σε σύγκριση με τον πόνο που έχουμε προκαλέσει στους πελάτες μας», πρόσθεσε ο Χένρι. Η Delta Airlines, μία από τις εταιρείες που επλήγησαν περισσότερο, είχε ακυρώσει περισσότερες από 4.000 πτήσεις από την Παρασκευή, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων Flight Aware. Η CrowdStrike, που ιδρύθηκε το 2011, διαθέτει περίπου 29.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Το περιστατικό έδειξε πόσο εξαρτημένος είναι ο σύγχρονος κόσμος από σύνθετα και διασυνδεδεμένα συστήματα πληροφορικής. Ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν μάλιστα ότι οι αντίπαλοι της CrowdStrike θα επωφεληθούν από την περιπέτειά της, η οποία πιθανότατα θα προσελκύσει την προσοχή των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών. Η Sentinel One, για παράδειγμα, είδε τις μετοχές να αυξάνονται περισσότερο από 8% τη Δευτέρα. Οι αναλυτές επιμένουν ότι παρά την πτώση στις μετοχές της, δεν προβλέπεται μακροπρόθεσμη ζημιά στην επιχείρηση. «Παρά την επική αποτυχία της CrowdStrike, υπάρχουν λίγες εναλλακτικές και το κόστος αλλαγής είναι υψηλό», σχολίασε ο Τζιν Μάνστερ, διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT