Συνεχίζουν να αυξάνονται οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών

Ανοδος 10% στην Αθήνα, 9,4% στη Θεσσαλονίκη. Ενα διαμέρισμα κάτω από 65 τ.μ. στην περιοχή του Ζωγράφου στοιχίζει κατά μέσον όρο 516 ευρώ

Εως 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα 65 τ.μ. και έως 600 ευρώ για ένα στούντιο των 20-30 τ.μ. θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φοιτητές που θα περάσουν σε κάποια από τις σχολές της Αθήνας, καθώς τα ενοίκια συνεχίζουν να «σκαρφαλώνουν» στο σύνολο του λεκανοπεδίου της Αττικής. Σε σχετική ανάλυση του δικτύου ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos.gr, στην Αττική, με βάση τον δείκτη τιμών SPI, η μέση ζητούμενη τιμή για φοιτητικές κατοικίες, δηλαδή μικρής επιφανείας διαμερίσματα, από 20 έως 65 τ.μ., που ζητούνται περισσότερο από τους σπουδαστές, διαμορφώνεται φέτος σε 10,8 ευρώ/τ.μ., όντας αυξημένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Ταυτόχρονα, αύξηση κατά 5% παρατηρήθηκε στην προσφορά φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά συνολικά σε όλη τη χώρα, με τις διαθέσιμες φοιτητικές κατοικίες φέτος να είναι, ωστόσο, λιγότερες σε φοιτητουπόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Μυτιλήνη. Παράλληλα, βασικός παράγοντας επιλογής φοιτητικής κατοικίας παραμένει ο όροφος, η επίπλωση και ο αριθμός των υπνοδωματίων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αναζητήσεων.

Στην Αθήνα, η χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού εντοπίζεται στην περιοχή της Νίκαιας, στην Πατησίων – Αχαρνών και στην Κυψέλη, ενώ η υψηλότερη τιμή παρατηρείται σε Κολωνάκι – Λυκαβηττό και Κουκάκι – Μακρυγιάννη. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα κάτω από 65 τ.μ. στην περιοχή του Ζωγράφου, που αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες φοιτητικές συνοικίες λόγω εγγύτητας με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, στοιχίζει κατά μέσον όρο 516 ευρώ. Στα 400 ευρώ ανέρχεται η τιμή ενός στούντιο στη Νίκαια, που αποτελεί μία από τις οικονομικότερες περιοχές της Αττικής για αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας.

Η μεγαλύτερη αύξηση μέσης ζητούμενης τιμής φοιτητικής κατοικίας καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας και στο Μετς, με 19,1% και 21,6% αντίστοιχα.

Αύξηση κατά 9,4% σημειώνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τη μέση τιμή να κινείται κάτω των 10 ευρώ/τ.μ., στις περισσότερες περιοχές, πλην του κέντρου της πόλης, όπου διαμορφώνεται σε 10,3 ευρώ/τ.μ. Στη Θεσσαλονίκη μπορεί να βρει κανείς διαμέρισμα να νοικιάσει από 353 ευρώ για ένα στούντιο στον Εύοσμο και έως 450 ευρώ για ένα δυάρι στο κέντρο της πόλης. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού σημειώθηκαν στην περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, με 13,9% συγκριτικά με πριν από έναν χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT