Σκληρή κόντρα για τις φορολογικές δηλώσεις

Σκληρή κόντρα για τις φορολογικές δηλώσεις

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Σκληρή επίθεση στον εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Ομηρο Τσάπαλο έκανε χθες ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή ένα τηλεοπτικό σχόλιο του πρώτου για την ενδεχόμενη παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που ενέπλεκε τις… συζύγους των λογιστών ως διαμαρτυρόμενες για την υπερεργασία των συζύγων τους και τη στέρηση διακοπών. Τη σχετική πάσα, περί συζύγων, είχε δώσει προηγουμένως ο ερωτών δημοσιογράφος. Ο κ. Κόλλιας, ωστόσο, θεώρησε ότι οι δηλώσεις «εμπαίζουν, προσβάλλουν και εξοργίζουν» τον κλάδο, που δίνει και τη ζωή του, όπως υποστηρίζει, για να καλύψει τα λάθη της κυβέρνησης. Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κ. Τσάπαλο. Γεγονός είναι ότι η παράταση υποβολής των δηλώσεων αποτελεί κατά παράδοση μια αφορμή για γκρίνιες, αλλά αυτή τη φορά η ένταση κορυφώθηκε και φαίνεται πως το θέμα έχει βάθος. Οι φορολογούμενοι, πάντως, θα ξέρουν έως αύριο τι θα γίνει με ενδεχόμενη παράταση.

Ζητούν μόνιμο μηχανισμό επιδότησης της ενέργειας

Παρέμβαση ώστε να αναθεωρηθεί η απαίτηση επιστροφής μέρους της κρατικής βοήθειας για την ηλεκτρική ενέργεια που έλαβαν χιλιάδες επιχειρήσεις και να βρεθεί μια δίκαιη συμβιβαστική λύση έκανε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και Ανάπτυξης. Επίσης, στην επιστολή τονίζεται ότι το ΕΒΕΑ θεωρεί απαραίτητο να εξεταστεί άμεσα η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μερικής επιδότησης της ενέργειας στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Στο 3,3% η απόδοση για τα εξάμηνα έντοκα

Υψηλά διατηρείται η ζήτηση για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου. Kατά τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων που διενεργήθηκε την Τετάρτη, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,3%, από 3,44% κατά την αντίστοιχη δημοπρασία τον Ιούνιο. Οι συνολικές προσφορές διαμορφώθηκαν σε 1,196 δισ. ευρώ, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 600 εκατ. ευρώ. Εως σήμερα Πέμπτη μπορούν όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα εν λόγω έντοκα με ανώτατο ποσό τις 15.000 ευρώ.

Συμφωνία πώλησης φωτοβολταϊκών πάρκων

Η Metlen (πρώην Mytilineos) ολοκλήρωσε με επιτυχία την πώληση ενός από τα χαρτοφυλάκιά της φωτοβολταϊκών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Schroders Greencoat. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από τρία πάρκα, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές Gorse Lane του Lincolnshire, Defford του Worcestershire και Watnall του Nottinghamshire και έχουν συνολική ισχύ 110 MWp, παρέχοντας ενέργεια ισοδύναμη με αυτήν που απαιτείται για περίπου 41.300 κατοικίες ετησίως. Τα τρία φωτοβολταϊκά πάρκα αναπτύχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την M Renewables της Metlen και τον Απρίλιο του 2022 η εταιρεία και η Centrica υπέγραψαν μια συμφωνία πώλησης ενέργειας (PPA) με τη Vodafone UK για την ενέργεια που παράγεται από τα τρία έργα.

Συνεργασία με Sotheby’s για το Little Athens

Την προώθηση των διαμερισμάτων που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο της νέας γειτονιάς Little Athens στο ακίνητο του Ελληνικού ανέλαβε το ελληνικό τμήμα του οίκου Sotheby’s, η Greece Sotheby’s International Realty. Πρόκειται για μια κίνηση που καταδεικνύει τη στροφή της Lamda Development σε ένα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό, καθώς εκτός από τους Ελληνες πελάτες το γραφείο του οίκου θα απευθυνθεί και σε όλα τα υπόλοιπα γραφεία του ομίλου στο εξωτερικό. Η Sotheby’s διαθέτει 1.115 γραφεία σε 84 χώρες παγκοσμίως. Η γειτονιά Little Athens θα περιλαμβάνει 10 οικοδομικά τετράγωνα με συνολικά 1.100 διαμερίσματα και 100 καταστήματα. Τα ακίνητα αυτά αναπτύσσονται από την ίδια τη Lamda, ενώ στην επένδυση συμμετέχει και ο ίδιος ο όμιλος Λάτση, μέσω της Xeris Ventures, η οποία θα αναπτύξει ένα οικόπεδο 15,9 στρεμμάτων. Εκεί θα κατασκευαστούν 150-160 κατοικίες, που προορίζονται για εκμίσθωση και όχι για πώληση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT