H CrowdStrike μπαίνει στο εταιρικό κλαμπ των αναξιόπιστων

H CrowdStrike μπαίνει στο εταιρικό κλαμπ των αναξιόπιστων

Καθήκον της εταιρείας τώρα είναι να πείσει την αγορά ότι το ατύχημα ήταν μεμονωμένο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Ατυχήματα συμβαίνουν διαρκώς. Η συγχώρεση, ωστόσο, δεν χορηγείται αφειδώς. Η CrowdStrike, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, θα εξετάσει με τη σειρά της την προθυμία των επενδυτών να ξεπεράσουν μια απρόβλεπτη καταστροφή. Κι άλλες εταιρείες έκαναν λάθη, δεν οδήγησαν όμως όλοι οι δρόμοι στην αποκατάσταση. Αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρτς, περιέγραψε ως «ελάττωμα» σε μια τυπική ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα οδήγησε σε παγκόσμιο χάος, από τις τράπεζες μέχρι τα νοσοκομεία. Περίπου 8,5 εκατ. συσκευές με Microsoft Windows εμφάνισαν τη λεγόμενη «μπλε οθόνη θανάτου», ενώ ακόμη και τρεις ημέρες αργότερα εκατοντάδες πτήσεις παρέμεναν ακινητοποιημένες.

Η CrowdStrike έχασε στη συνέχεια το 20% της κεφαλαιοποίησής της. Μια μελέτη από την εταιρεία συμβούλων Senate SHJ εξέτασε 70 εταιρείες που βίωσαν αντίστοιχη κρίση και διαπίστωσε ότι η μέση πτώση της τιμής των μετοχών ήταν περίπου 12%, τα αποτελέσματα ωστόσο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη βιομηχανία και από το τι πήγε στραβά. Η Equifax, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που υπέστη παραβίαση δεδομένων το 2017, και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, της οποίας τα δεδομένα εκπομπών το 2015 αποδείχθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, έχασαν από 35% σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εταιρείες εξόρυξης και εκμετάλλευσης ορυχείων τείνουν να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες, με μέση πτώση 22%, πιθανώς επειδή τα ατυχήματά τους συνεπάγονται συχνά απώλεια ζωών.

Η Chipotle Mexican Grill, αλυσίδα φαστ φουντ στις ΗΠΑ, το διαπίστωσε με τον δύσκολο τρόπο όταν τα μπουρίτο της έκαναν τους πελάτες να αρρωστήσουν το 2015. Μέσα σε ένα χρόνο, η μετοχή είχε πέσει σχεδόν στο μισό, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ιδιοκτήτης του Olive Garden, Darden Restaurants κέρδισε περίπου 6%, ενώ οι μετοχές της Domino’s Pizza ενισχύθηκαν περισσότερο από 40%. Η Chipotle χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια για να ανακτήσει τη μετοχική της αξία. Στην περίπτωση της CrowdStrike, τα περυσινά έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που ορίζει ως αγορά 100 δισ. δολαρίων. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να αλλάξει κανείς παρόχους κυβερνοασφάλειας, επειδή το εν λόγω λογισμικό είναι βαθιά ενσωματωμένο στα συστήματα μιας εταιρείας.

Το είδος της κρίσης έχει επίσης σημασία. Τα λογιστικά σκάνδαλα είναι ιδιαίτερα επιζήμια επειδή συνήθως αντικατοπτρίζουν μια κουλτούρα ανεντιμότητας, σε αντίθεση με μια τυχαία, εσφαλμένη ενημέρωση. Καθήκον της CrowdStrike τώρα είναι να πείσει την αγορά ότι το ατύχημα ήταν μεμονωμένο, επειδή ο λεκές της επαναλαμβανόμενης ανικανότητας είναι συχνά πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT