Αύξηση τζίρου το πρώτο εξάμηνο για τη Μοτοδυναμική

Αύξηση τζίρου το πρώτο εξάμηνο για τη Μοτοδυναμική

Στα 86,1 εκατ. ανήλθαν οι πωλήσεις, υποχώρησε η λειτουργική κερδοφορία κατά 17,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά μείωση της κερδοφορίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό αποδίδεται στην πίεση στις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων, έκλεισε το α΄ εξάμηνο για τη Μοτοδυναμική. Η εισηγμένη, πάντως, αναμένει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη το β΄ εξάμηνο του 2024 λόγω της ενίσχυσης του τουρισμού αλλά και της έντονα αναπτυξιακής πορείας σε Ρουμανία και Βουλγαρία, όπου η Μοτοδυναμική επίσης δραστηριοποιείται με θυγατρικές εταιρείες.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε το α΄ εξάμηνο του 2024 σε 86,1 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 12% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2023. Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θαλάσσης (Yamaha) έφτασαν τα 47,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 19,4%. Πολύ καλή είναι η εικόνα και για τη δραστηριότητα της Porsche, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 22,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 13,3%. Αντίστοιχη ανάπτυξη παρουσιάζει και η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt), με τα έσοδα από τις ενοικιάσεις να φτάνουν στα 15,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,1%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και πίεση στις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον διαφορετικό χρονισμό συγκεκριμένων εξόδων και εσόδων σε σχέση με πέρυσι (πωλήσεις αυτοκινήτων της Sixt), είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 17,7%, στα 4,01 εκατ. ευρώ, από 4,88 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2023. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,66 εκατ. ευρώ έναντι 3,97 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2023, καταγράφοντας μείωση 32,9%.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2024 το μακροπρόθεσμο ενεργητικό του ομίλου παρουσίασε αύξηση 39,2% έναντι του 2023, κυρίως λόγω της αύξησης του στόλου αυτοκινήτων της Sixt, και διαμορφώθηκε σε 86,7 εκατ. ευρώ.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2024 οι εγχώριες αγορές δικύκλων και αυτοκινήτων συνέχισαν τη θετική τους πορεία, ενώ ελαφρά μείωση παρουσιάζει η αγορά προϊόντων θαλάσσης. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία συνεχίζουν την έντονα αναπτυξιακή τους πορεία, με το δίκυκλο να κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, σημειώνει η εταιρεία στην εξαμηνιαία οικονομική της έκθεση.

Ο όμιλος για το β΄ εξάμηνο του έτους αναμένει ουσιώδη ανάπτυξη και αύξηση των πωλήσεων με πιεσμένα, σε σχέση με πέρυσι, περιθώρια κερδοφορίας. Στόχος της διοίκησης είναι να κερδίσει μερίδιο σε συγκεκριμένες αγορές και ταυτόχρονα να επιτευχθεί υψηλή κερδοφορία και απόδοση στα ίδια κεφάλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT