Τέλος εποχής για την οινοποιία Τσάνταλη – Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Τέλος εποχής για την οινοποιία Τσάνταλη – Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Η εκδίκαση της αίτησης είναι προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα είχε γίνει από την Ελληνικά Οινοποιεία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική Οινοποιία Τσάνταλη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με την εκδίκαση της αίτησης να είναι προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η ιστορική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί είχε γίνει από την Ελληνικά Οινοποιεία, μια εταιρεία συμμετοχών που έχει συστήσει, από κοινού με τον αδελφό του Θωμά, ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας Ηλίας Γεωργιάδης, επικεφαλής της Sterner Stenhus Greece και βασικός μέτοχος της Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

Εξάλλου η Ελληνικά Οινοποιεία έχει αποκτήσει και την Μπουτάρης, αλλά η προσφορά της δεν είχε γίνει δεκτή από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με τις οποίες η εταιρεία είχε υπογράψει συμφωνία βασικών όρων αναδιάρθρωσης οφειλών, τον Απρίλιο του 2020.

Οπως αναφέρεται στην αίτηση που κατατέθηκε: «Την 25η-07-2024 κατατέθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η από 24-07-2024 και με αρ. κατάθεσης δικογρ. 16828/14269/2024 αίτηση για την κήρυξη σε πτώχευση της εταιρείας με την επωνυμία “ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ”, τον διακριτικό τίτλο “ΟΙΝΟΣ Α.Ε.”, που εδρεύει στο Δήμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ/ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, με ΑΦΜ….. και είναι καταχωρισμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ…….., με την οποία αιτήθηκε η κήρυξη σε πτώχευση της αιτούσας εταιρείας, να οριστεί μέρα παύσης των πληρωμών της εταιρείας μας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 81 παρ 2 του Ν. 4738/2020, να οριστεί Εισηγητής και Σύνδικος της πτώχευσης, άλλως να καταχωρηθεί η επωνυμία της εταιρείας μας στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας του άρθρου 213, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 77 παρ 4 Ν. 4738/2020., να ενεργηθούν και να διαταχθούν όσα προβλέπονται στον Ν. 4738/2020».

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT