Η Τράπεζα Πειραιώς μειώνει την προμήθεια στο IRIS

Η Τράπεζα Πειραιώς μειώνει την προμήθεια στο IRIS

Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 357.000 ελεύθεροι επαγγελματίες στο IRIS

2' 1" χρόνος ανάγνωσης

Σε 0,20% μειώνει η Τράπεζα Πειραιώς την προμήθεια για τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιλέγουν να δέχονται πληρωμές μέσω του IRIS Payments έως 500 ευρώ την ημέρα (με ελάχιστο όριο τα 0,02 ευρώ και ανώτατο όριο το 1 ευρώ), ενώ για πληρωμές έως 10 ευρώ η προμήθεια είναι μόλις 0,01 ευρώ. Η μείωση της προμήθειας κατά 50% στο τιμολόγιο χρεώσεων της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS Payments για επαγγελματική χρήση στοχεύει, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στο «να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και να διευκολύνει περαιτέρω την αποδοχή άμεσων πληρωμών από ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις».

Η προθεσμία για τη σύνδεση στο IRIS των ελευθέρων επαγγελματιών έχει παραταθεί με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έως τα τέλη Αυγούστου. Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 357.000 ελεύθεροι επαγγελματίες –από τους οποίους οι 201.000 από την αρχή του έτους– πραγματοποιώντας 242.000 συναλλαγές (άνοδο κατά 971% σε σχέση με το 2023). Η υπηρεσία άμεσων πληρωμών IRIS Payments εξασφαλίζει χαμηλές προμήθειες για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε σχέση με την προμήθεια που πληρώνουν για την αποδοχή καρτών μέσω POS, ενώ είναι δωρεάν για τις συναλλαγές έως 500 ευρώ την ημέρα μεταξύ φυσικών προσώπων. Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας στις τραπεζικές υπηρεσίες της μηδενίζει την προμήθεια εξερχόμενης μεταφοράς πίστωσης έως 15.000 ευρώ από ιδιώτη μέσω phone banking, καθώς και την προμήθεια για την πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζας από ιδιώτη μέσω phone banking. Σήμερα η προμήθεια και στις δύο κατηγορίες συναλλαγών ανέρχεται σε 6 ευρώ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης την παράταση έως τα τέλη Μαρτίου του 2025 του προγράμματος ανταμοιβής για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων. Το πρόγραμμα ανταμοιβής είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2023 και προέβλεπε το «πάγωμα» των επιτοκίων στεγαστικών δανείων στο 2,72% για όσα στεγαστικά δάνεια τιμολογούνται με βάση το euribor ενός μηνός, ενώ αντίστοιχη προσαρμογή ισχύει για όλα τα στεγαστικά δάνεια που έχουν συναφθεί με διαφορετικό επιτόκιο βάσης (π.χ. euribor τριών μηνών ή επιτόκιο ΕΚΤ) ή σε άλλα νομίσματα (π.χ. σε ελβετικό φράγκο).

Τα παραπάνω επιτόκια επιβαρύνονται με το περιθώριο που έχει συμφωνήσει ο δανειολήπτης με την τράπεζα. Το «πάγωμα» των επιτοκίων που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2023 είχε παραταθεί από την Τράπεζα Πειραιώς έως τα τέλη Ιουλίου του 2024 και μετά τη νέα παράταση θα ισχύσει για άλλους εννέα μήνες.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, οι δικαιούχοι δανειολήπτες θα παραμείνουν στο πρόγραμμα αυτόματα, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εκ μέρους τους ενέργεια, αλλά προϋπόθεση είναι το δάνειο να διατηρείται ενήμερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT