Ο όμιλος Intrafashion εισέρχεται στην αγορά των αξεσουάρ μόδας

Ο όμιλος Intrafashion εισέρχεται στην αγορά των αξεσουάρ μόδας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης

Ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των αξεσουάρ μόδας αναμένεται να αποκτήσει ο όμιλος ειδών ένδυσης Intrafashion Group, γνωστός κυρίως από το σήμα Pink Woman, με την εξαγορά του 100% της Axel Accessories. Οι δύο ελληνικές εταιρείες ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου (due diligence). Με τη συμφωνία αυτή ο όμιλος Intrafashion, που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αποκτά στην πραγματικότητα ένα από τα πιο δημοφιλή σήματα στην κατηγορία των αξεσουάρ μόδας, ενώ η Axel Accessories, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε ζημιογόνες χρήσεις, έχοντας πληγεί σημαντικά και από την πανδημία και μειώσει το δίκτυο σημείων πώλησης, θα ανήκει πλέον σε έναν δυναμικό όμιλο.

Αλλωστε η ανοδική πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Intrafashion Group πιστώνεται εν πολλοίς στον Δημήτρη Ματεμτζή, ο οποίος το 2020 προχώρησε στην εξαγορά της από τον Παύλο Χατζηπαυλίδη, οδηγώντας την εταιρεία σε οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη. «Η Axel αποτελεί κορυφαία στο είδος της ελληνική εταιρεία αξεσουάρ, με ευρεία αναγνωρισιμότητα και πολυετή καταναλωτική αποδοχή. Με γνώμονα τα στρατηγικά αναπτυξιακά μας πλάνα στοχεύουμε να επενδύσουμε –με τη βοήθεια των Κ. Λαγουμάκη και Ιφ. Κουτσουβέλη, που αποτελούν την ιστορική βάση αλλά και την κινητήρια δύναμη του brand– στην ισχυρή εδραίωση και ανάπτυξη της Axel τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές, με κύριο άξονα το κανάλι χονδρικής. Είμαι πεπεισμένος πως η ισχυρή δομή του ομίλου Intrafashion σε συνεργασία με το ταλαντούχο δυναμικό της Axel θα παραγάγουν σημαντικές συνέργειες που θα ωθήσουν σε ανάπτυξη μεριδίων αγοράς, πωλήσεων, καθώς και σε αξιόλογους δείκτες επιχειρηματικής κερδοφορίας πολύ σύντομα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrafashion Group Δημήτρης Ματεμτζής. Η Intrafashion Group, η οποία ιδρύθηκε το 2004, διαθέτει σήμερα 120 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα (αυτόνομα καταστήματα και shops-in-shop), ενώ πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και εμπορικής ανάπτυξης με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ιταλικό όμιλο Teddy για τα σήματα Terranova και Calliope. Το 2023 ο κύκλος εργασιών της Intrafashion Group ανήλθε σε 40,17 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 12,9% σε σύγκριση με το 2022, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 3,24 εκατ. ευρώ, έναντι 2,29 εκατ. ευρώ το 2022.

Η Axel Accessories ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει 10 καταστήματα στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη οικονομική της έκθεση, το 2022 ο κύκλος εργασιών της ήταν 9,74 εκατ. ευρώ, με το καθαρό αποτέλεσμα να είναι ζημίες ύψους 2,46 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT