Εχει υποβληθεί το 97% των φορολογικών δηλώσεων

Εχει υποβληθεί το 97% των φορολογικών δηλώσεων

Απομένουν ακόμη 3 ημέρες έως το τέλος της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου, μετά την παράταση που δόθηκε

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Στο 97% είχε φτάσει χθες το ποσοστό των φορολογουμένων που είχαν υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις τους, ενώ απομένουν ακόμη 3 ημέρες έως το τέλος της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου μετά την παράταση που δόθηκε. Για τις εταιρείες η προθεσμία λήγει μία εβδομάδα μετά, στις 9 Αυγούστου.

Συνολικά, περίπου 6.235.000 φορολογούμενοι είχαν υποβάλει δήλωση.

Η προθεσμία της 2ας Αυγούστου ισχύει και για όσους θέλουν να διορθώσουν τη δήλωσή τους υποβάλλοντας τροποποιητική. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν διορθωτική δήλωση φορολογίας εισοδήματος συνυποβάλλοντας, εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή το έντυπο Ε3, τα οποία συνοδεύουν το έντυπο Ε1.

Ωστόσο, αύριο, 31 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για τους φορολογουμένους που έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους και θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο, ώστε να επωφεληθούν από την έκπτωση 3% που προβλέπεται.

Για όσους θα πληρώσουν με δόσεις, η προθεσμία καταβολής της πρώτης από αυτές είναι η 2α Αυγούστου. Συνολικά, οι δόσεις είναι 8 και η τελευταία προβλέπεται να καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου 2025.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εγκαίρως, μετά και την παράταση που δόθηκε, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 500 ευρώ:

• 100 ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, δηλαδή είτε είναι μηδενικό, είτε πιστωτικό, είτε χρεωστικό, στις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών προσώπων. Στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική επιβάλλεται και πρόστιμο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου.

• 100 ευρώ στις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις των φυσικών και των νομικών προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, οι οποίες είναι πιστωτικές ή μηδενικές, και 250 ευρώ στις χρεωστικές αρχικές δηλώσεις.

• 100 ευρώ στις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις των φυσικών και των νομικών προσώπων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, οι οποίες είναι πιστωτικές ή μηδενικές, και 500 ευρώ στις χρεωστικές αρχικές δηλώσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT