Ζημίες το β΄ τρίμηνο για την Boeing και αλλαγή CEO

Ζημίες το β΄ τρίμηνο για την Boeing και αλλαγή CEO

Η αεροναυπηγική εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες ύψους 1,4 δισ. δολαρίων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Νέα εποχή με νέο «πιλότο» στο τιμόνι φιλοδοξεί να εγκαινιάσει η Boeing, μετά τα απανωτά λάθη και τις παραλείψεις που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την αξιοπιστία μιας εταιρείας η οποία από συνώνυμο του αμερικανικού βιομηχανικού θαύματος έγινε «εταιρικός εγκληματίας», όπως σχολίαζε ο Economist. Ο κολοσσός της αεροναυπηγικής όρισε τον Ρόμπερτ «Κέλι» Ορτμπεργκ ως τον επόμενο CEO της, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 8 Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον Ντέιβ Καλχούν, που επικρίθηκε για πολλά από τα δεινά της εταιρείας. «Η Boeing έχει τεράστια και πλούσια ιστορία ως πρωτοπόρος στον κλάδο μας και δεσμεύομαι να συνεργαστώ με τους περισσότερους από 170.000 αφοσιωμένους υπαλλήλους της για να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση, με την ασφάλεια και την ποιότητα στην πρώτη γραμμή», δήλωσε o 64χρονος Ορτμπεργκ. Με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού, ξεκίνησε να εργάζεται στην αεροπορική βιομηχανία το 1983 ως μηχανικός στην Texas Instruments και στη συνέχεια στη Rockwell Collins (παρέχει τα ηλεκτρικά συστήματα αεροσκαφών και την τεχνολογία πληροφοριών που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία) από το τέλος της δεκαετίας του ’80 και από το 2013 ως διευθύνων σύμβουλος.

«Είναι ένας έμπειρος ηγέτης που χαίρει μεγάλου σεβασμού στην αεροδιαστημική βιομηχανία και φημίζεται για τη δημιουργία ισχυρών ομάδων και τη λειτουργία πολύπλοκων εταιρειών», σημείωσε ο πρόεδρος της Boeing, Στίβεν Μόλενκοπφ. Ο νέος CEO, παρ’ όλα αυτά, δεν θα έχει περίοδο χάριτος, καθώς θα κληθεί άμεσα να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» στην Boeing, η οποία είναι ζημιογόνα από το 2019 και προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος μετά την αποκόλληση τμήματος της ατράκτου από ένα 737 Max στις αρχές του έτους. Χθες ανακοίνωσε απώλειες ύψους 1,4 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, υπερτριπλάσιες δηλαδή σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές λένε ότι θα δυσκολευθεί να γυρίσει σελίδα και να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές ότι έχει αποκαταστήσει την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Η εταιρεία, τέλος, έχει επίσης προβλήματα με τις αμυντικές της δραστηριότητες, που οδήγησαν σε απώλειες 913 εκατ. δολαρίων στη μονάδα άμυνας, Διαστήματος και ασφάλειας, σχεδόν διπλάσια από τα 527 εκατ. δολάρια που έχασε έναν χρόνο νωρίτερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT