Βγαίνουν στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής τα πρώτα 30 νέα λεωφορεία

Βγαίνουν στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής τα πρώτα 30 νέα λεωφορεία

Τα 211 καινούργια λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορούν σε Ανατολική και Δυτική Αττική έως τον Φεβρουάριο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

Από την Ανατολική Αττική θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου τα πρώτα 30 από τα συνολικά 211 καινούργια λεωφορεία να εκτελούν δρομολόγια, με σκοπό σταδιακά αυτά να μπουν σε κυκλοφορία πραγματοποιώντας συνολικά 63 περιφερειακά δρομολόγια σε Ανατολική και Δυτική Αττική (Παιανία, Σπάτα, Ελευσίνα, Μάνδρα κ.λπ.). Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, τα 211 καινούργια λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2025. Υπενθυμίζεται πως τα δρομολόγια αυτά που έχουν παραχωρηθεί –μέσω απευθείας αναθέσεων– από την πανδημία σε ιδιώτες και συγκεκριμένα στα ΚΤΕΛ, έχουν συγκεντρώσει πολλά παράπονα από τους επιβάτες. Οι τελευταίοι, όπως έχει αναδείξει η «Κ», εμφανίζονται αρκετά δυσαρεστημένοι με την ποιότητα των υπηρεσιών, κάνοντας λόγο για προβληματικά λεωφορεία, δρομολόγια που δεν εκτελούνται κ.λπ.

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει να λειτουργήσει για οκτώ χρόνια αυτά τα δρομολόγια, μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 130 λεωφορεία, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προμήθεια των υπόλοιπων οχημάτων. Υπενθυμίζεται πως μετά τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΟΑΣΑ ύψους 400,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), τα δρομολόγια περνάνε πάλι στα ΚΤΕΛ σε σύμπραξη αυτή τη φορά με τουριστικές επιχειρήσεις. Πρόσφατα υπογράφηκαν οι δύο συμβάσεις (Ανατολική και Δυτική Αττική), ενώ ακολουθεί ο εκτελωνισμός των οχημάτων αλλά και η απόκτηση πινακίδων κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, συνολικά 96 λεωφορεία θα ανανεώσουν τον στόλο της Ανατολικής Αττικής και 115 αυτόν της Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις γραμμές της Ανατολικής Αττικής έχουν παραληφθεί ήδη και τα 96 οχήματα (61 12μετρα, 30 αρθρωτά 18μετρα και 5 Midi 8μετρα) που σταδιακά θα ξεκινήσουν από τα τέλη Αυγούστου να εκτελούν δρομολόγια σε 25 γραμμές της Ανατολικής Αττικής, όπως είναι για παράδειγμα το 304, γραμμές που εξυπηρετούν τις περιοχές: Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Γέρακα, Ραφήνα, Σπάτα, Λούτσα, Ανάβυσσο, Π. Φώκαια, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Μαραθώνα, Ν. Μάκρη, Βάρη, Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Βουλιαγμένη. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η σταδιακή προμήθεια των 115 νέων (112 12μετρα και 3 Midi 8μετρα) οχημάτων που θα εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο στις υπόλοιπες 38 γραμμές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες εξυπηρετούν περιοχές όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα, Φυλή. Ηδη έχουν παραληφθεί τα πρώτα 34 λεωφορεία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπόλοιπων οχημάτων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT