Δύο ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη απέκτησε η Premia

Δύο ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη απέκτησε η Premia

2' 5" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της Premia Properties ΑΕΕΑΠ αναμένεται από τη συμφωνία εξαγοράς δύο ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο (Καλλιθέα) και την Κρήτη (Ιεράπετρα). Ηδη, με βάση και τις τελευταίες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας, το φετινό δεύτερο εξάμηνο θα είχε αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 5 εκατ. ευρώ τα ετησιοποιημένα έσοδα από μισθώματα. Ωστόσο, από τις αρχές του 2025 και με τη νέα αυτή συμφωνία, ύψους 112,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τετάρτου τριμήνου του έτους, προβλέπεται ότι τα ετησιοποιημένα έσοδα από ενοίκια θα αυξηθούν ακόμη παραπάνω, κατά περίπου 8,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 35 εκατ. ευρώ.

Πωλητής των ξενοδοχείων είναι ο όμιλος Nordic Leisure Travel Group (NLTG) που εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Βάσει της συμφωνίας, ο NLTG θα συνεχίσει να λειτουργεί τα ξενοδοχεία, καθώς θα τα μισθώνει από την Premia, για περίοδο 15 ετών αρχικά, με προοπτική παράτασης για 10 ακόμη χρόνια (5+5). Παράλληλα, η συνεργασία των δύο πλευρών χαρακτηρίζεται στρατηγική, καθώς υπάρχουν προοπτικές επέκτασής της και σε άλλες μονάδες στην ελληνική αγορά. Οπως σημειώνει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia, «μας ενδιέφερε η είσοδος στην αγορά της φιλοξενίας, μέσω της απόκτησης ξενοδοχείων. Οι συγκεκριμένες μονάδες εξυπηρετούν τον στόχο αυτό και μάλιστα αφορούν και την κατηγορία που επιθυμούσαμε να τοποθετηθούμε, δηλαδή τα ξενοδοχεία 4 αστέρων και όχι τόσο τα πολυτελή, που θεωρούμε ότι έχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Παράλληλα, αποτελούν κτίρια που βρίσκονται πάνω στη θάλασσα, κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει σήμερα κανένα νεόδμητο ξενοδοχείο, λόγω πολεοδομικών περιορισμών, ενώ έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα». Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια της Premia κι ένα ομολογιακό δάνειο που θα εκδοθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Η συμφωνία, ύψους 112,5 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους.

Τα ξενοδοχεία που θα αποκτηθούν είναι το Sunwing Kallithea Beach και το Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club. Το πρώτο βρίσκεται στην Καλλιθέα Ρόδου. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 118.000 τ.μ. και η μεικτή επιφάνεια των κτισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων) είναι 42.700 τ.μ., με συνολική δυναμικότητα 534 κλειδιών. Αντίστοιχα, το Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων, που βρίσκεται στην Ιεράπετρα. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 54.000 τ.μ. και η μεικτή επιφάνεια των κτισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων) είναι 25.200 τ.μ., με συνολική δυναμικότητα 262 κλειδιών.

Με την προσθήκη και των νέων ξενοδοχείων η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, με δεδομένη άλλωστε και την αναμενόμενη ολοκλήρωση των νέων επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT