Η Κάμαλα Χάρις κερδίζει τη στήριξη επενδυτών της Σίλικον Βάλεϊ

Η Κάμαλα Χάρις κερδίζει τη στήριξη επενδυτών της Σίλικον Βάλεϊ

Ομάδα επιχειρηματιών δημιούργησε ιστότοπο υπέρ της αντιπροέδρου του Μπάιντεν

2' 6" χρόνος ανάγνωσης

Περισσότερα από 100 ηχηρά ονόματα της Σίλικον Βάλεϊ στηρίζουν την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο, με τον επιχειρηματικό κόσμο να διχάζεται ανάμεσα στην αντιπρόεδρο του Μπάιντεν και τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Μια ομάδα δισεκατομμυριούχων επενδυτών, μεταξύ των οποίων ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς του NBA, Μαρκ Κιούμπαν, και ο Ριντ Χάστινγκς, συνιδρυτής του LinkedIn, δημιούργησαν τον ιστότοπο vcsforkamala.org για να στηρίξουν την πρώτη γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία και την Τζαμάικα που βάζει πλώρη για το ύπατο αξίωμα της Αμερικής.

Ο επενδυτής Κρις Σάκα της Lowercase Capital, η Κέιτι Στάντον της Moxxie, η Ιβα Χο της Fika Ventures και η Ρεμπέκα Κέιντεν της Union Square Ventures δεσμεύτηκαν επίσης δημόσια να ψηφίσουν την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και να τη στηρίξουν οικονομικά. «Είμαστε επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, ιδρυτές και ηγέτες τεχνολογίας που δεσμεύονται να ψηφίσουν τη Χάρις στις εκλογές του 2024. Δραστηριοποιούμαστε αναζητώντας, επενδύοντας και υποστηρίζοντας επιχειρηματίες που χτίζουν το μέλλον. Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων, υπέρ του αμερικανικού ονείρου, υπέρ της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής προόδου», τονίζουν. Δεν αναφέρουν ονομαστικά τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ή τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς, εκφράζουν ωστόσο ανησυχία για τις αυταρχικές παρορμήσεις του τέως προέδρου των ΗΠΑ και του γερουσιαστή του Οχάιο σε θέματα όπως η μετανάστευση, η εγκληματικότητα και τα δικαιώματα αναπαραγωγής, όπως και για το τι θα μπορούσε να σημαίνει μια δεύτερη προεδρία Τραμπ για τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο.«Πιστεύουμε στη δημοκρατία ως τη ραχοκοκαλιά του έθνους. Πιστεύουμε επίσης ότι οι ισχυροί, αξιόπιστοι θεσμοί είναι χαρακτηριστικό, όχι σφάλμα, και ότι ο κλάδος μας –και κάθε άλλος κλάδος– θα κατέρρεε χωρίς αυτούς». Εχουν περάσει δέκα και πλέον μέρες από τότε που ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την εκστρατεία επανεκλογής του με φόντο την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ ενάντια στον Τραμπ και τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε να παραιτηθεί λόγω ηλικίας. Εκτοτε η 59χρονη Χάρις έχει δώσει νέα πνοή στην προεδρική κούρσα, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια, μεταξύ άλλων από χορηγίες διασήμων, όπως οι ηθοποιοί Τζεφ Μπρίτζες και Μαρκ Χάμιλ.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επίσης λάβει το πράσινο φως από υψηλού προφίλ επιχειρηματίες, όπως ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ και ο επιχειρηματίας και επενδυτής Ντέιβιντ Σακς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της PayPal και στενός φίλος του Μασκ. Ο Βανς, το «δεξί χέρι» πλέον του Τραμπ, υπήρξε στέλεχος των εταιρειών Big Tech, καθώς εργάστηκε στο παρελθόν για τον συνιδρυτή των PayPal και μεγαλοεπενδυτή του Facebook Πίτερ Τιλ, κορυφαίο χορηγό των Ρεπουμπλικανών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT