Ελληνικό: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις κατοικιών στο Marina Residences by Kengo Kuma

Ελληνικό: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις κατοικιών στο Marina Residences by Kengo Kuma

Από τις μέχρι τώρα συμφωνίες, τα έσοδα της Orilina Properties ανέρχονται σε σχεδόν 33 εκατ. ευρώ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης

Σε σχεδόν 33 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ήδη τα έσοδα από τις πωλήσεις πέντε κατοικιών του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma, που έχει εξασφαλίσει η Orilina Properties, με βάση τα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει υπογράψει για τις πωλήσεις των πρώτων ακινήτων. Πρόκειται για μια σημαντική επίδοση, με δεδομένο ότι η κατασκευή του συγκροτήματος προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2027.

Η πιο ακριβή πώληση αφορά την αγορά μιας μελλοντικής μεζονέτας με τιμή 8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχουν υπογραφεί ιδιωτικά συμφωνητικά για την πώληση τεσσάρων ακόμα διαμερισμάτων και μεζονετών, αντί ποσών 6,8 εκατ. ευρώ, 6,7 εκατ. ευρώ, 6,2 εκατ. ευρώ και 5,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, συνεχίζεται η διαδικασία των προπωλήσεων, με δεδομένη την ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζεται, κυρίως από ξένους αγοραστές.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Αποστολίνας, «αυτή την περίοδο γίνονται έργα εκσκαφών, καθώς η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις αρχές του έτους». Την πρώτη φάση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία REDEX του ομίλου Κοπελούζου, ενώ θα ακολουθήσει διαδικασία ανάθεσης και επιλογής κατασκευαστή και για τα επόμενα στάδια του έργου.

Το Marina Residences by Kengo Kuma βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, επιφάνειας 4.900 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει μεζονέτες και οροφοδιαμερίσματα με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, όπως επίσης και διαθέσιμους χώρους αναψυχής για όλους τους ενοίκους του συγκροτήματος, ενώ όλα τα ακίνητα θα προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, γεγονός που ενισχύει την απήχησή τους.

Οι κατοικίες θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο 22,8 στρεμμάτων, το κόστος αγοράς του οποίου ανήλθε σε 27,57 εκατ. ευρώ. Εκτός από το οικιστικό συγκρότημα, σε όμορη έκταση θα δημιουργηθεί και μια ιδιωτική λέσχη, που θα παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες και παροχές αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών. Θα περιλαμβάνει εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής. Για τις ανάγκες της επένδυσης, η Orilina θα δαπανήσει συνολικά κεφάλαια 77,4 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ κόστος γης και 47,4 εκατ. ευρώ κόστος ανέγερσης), εκ των οποίων 30 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προς το τέλος του 2023. Παράλληλα, η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει και ομολογιακό δάνειο ύψους έως 50 εκατ. ευρώ.

Με βάση την κατάσταση επενδύσεων του πρώτου εξαμήνου, η αγοραία αξία του ενεργητικού της Orilina αυξήθηκε σε 194 εκατ. ευρώ, από 183 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2023, παρότι μάλιστα πωλήθηκε κι ένα διαμέρισμα μη στρατηγικού χαρακτήρα που είχε η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Η αξία των ακινήτων του χαρτοφυλακίου αποτιμήθηκε σε 159 εκατ. ευρώ, έναντι 148 εκατ. ευρώ που ήταν στις αρχές του 2024. Αυτή η αναπροσαρμογή ύψους 11 εκατ. ευρώ οφείλεται στην ωρίμανση της επένδυσης ανάπτυξης στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT