Επιπλέον 5.000 θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 55 ετών

Επιπλέον 5.000 θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 55 ετών

To κόστος της επέκτασης του προγράμματος είναι 156 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί από φορείς της γενικής κυβέρνησης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Την επέκταση του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την ομάδα ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, που ανήκουν σε ιδιαιτέρως ευάλωτες και μειονεκτικές κατηγορίες, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον 5.000 θέσεων εργασίας, συνολικού κόστους 156 εκατ. ευρώ, που βαραίνει τους προϋπολογισμούς των φορέων της γενικής κυβέρνησης που θα συμμετέχουν. Ετσι, πλέον, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 26.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και ανέργων άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με στόχο τη στήριξη ειδικών ομάδων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι άνω των 55 ετών, θα καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως και μια μεγάλη ομάδα ανέργων μεγάλης ηλικίας που χρειάζονται κάποια επιπλέον ένσημα, προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα για τη λήψη σύνταξης.

Απευθύνεται σε:

α) Κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, αποκεντρωμένες υπηρεσίες ή/και περιφερειακές διευθύνσεις των φορέων κεντρικής διοίκησης, την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

β) Επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

γ) Επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (δήμων και περιφερειών).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ, οι οποίοι διαθέτουν συμπληρωμένο ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ηλικίας άνω των 55 ετών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής και εντολή κενής θέσης, και να προσδιορίσουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT