Λειτουργικά κέρδη 353,3 εκατ. ευρώ για τον ΟΤΕ το πρώτο εξάμηνο

Λειτουργικά κέρδη 353,3 εκατ. ευρώ για τον ΟΤΕ το πρώτο εξάμηνο

Στα 652,7 εκατ. το EBITDA, αύξηση κύκλου εργασιών κατά 7,9%, στο 1,78 δισ. ευρώ

Κύκλο εργασιών 1,788 δισ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 7,9%, και προσαρμοσμένα κέρδη κατανεμημένα στους μετόχους 283 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3%, εμφάνισε ο όμιλος ΟΤΕ για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 8,7%, στα 0,6289 ευρώ.

Οσον αφορά στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου OTE αυξήθηκαν κατά 6,6% και διαμορφώθηκαν σε 910,7 εκατ., λόγω ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα. Τα έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7,6%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην κινητή, στις υπηρεσίες τηλεόρασης, στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και στα έργα ICT. Στη Ρουμανία, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3,8% σε μία άκρως ανταγωνιστική, όπως αναφέρει η εταιρεία, αγορά, αντανακλώντας εν μέρει την επίδραση από τη μείωση στα τέλη τερματισμού κινητής και τις προωθητικές ενέργειες προηγούμενων περιόδων. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών, 5G και τηλεοπτικό περιεχόμενο, επιταχύνοντας την εμπορική τους αξιοποίηση», τονίζει ο νέος προέδρος και CEO Κώστας Νεμπής.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) κατά το δεύτερο τρίμηνο παρέμεινε αμετάβλητη στα 326,7 εκατ., με την αύξηση 1,5% που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα να αντισταθμίζεται από την πίεση στη Ρουμανία. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να επεκτείνει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών FTTH στην Ελλάδα, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα και στην κινητή Ρουμανίας διαμορφώθηκαν σε 145,5 εκατ. και 10,6 εκατ. αντίστοιχα.

Ο καθαρός δανεισμός στις 30 Ιουνίου 2024 διαμορφώθηκε σε 457 εκατ. και η επόμενη σημαντική αποπληρωμή ομολόγου τοποθετείται τον Σεπτέμβριο του 2026.

Η συμφωνία ανταλλαγής αθλητικού περιεχομένου με τη Nova είναι μια σημαντική κίνηση για τον περιορισμό της πειρατίας, τόνισε ο νέος CEO του ομίλου Κώστας Νεμπής.

Ο κ. Κώστας Νεμπής δήλωσε υπερήφανος για «την ευκαιρία και την ευθύνη να ηγηθώ της επόμενης ημέρας του ομίλου ΟΤΕ, συνεισφέροντας στο στέρεο οικοδόμημα που έχτισαν οι προκάτοχοί μου» και εκτίμησε πως ο όμιλος «διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους, τα απαραίτητα εφόδια και το κίνητρο για να πετύχει». Μίλησε δε για ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για την επιχείρηση, καθώς «αυξάνονται οι ανάγκες για επικοινωνία και ψηφιοποίηση στην Ελλάδα» και εκτίμησε πως «μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας».

Στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέφερε πως πρώτη του προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών FTTH και ακολουθούν η κινητή τηλεφωνία, η συνδρομητική τηλεόραση και τα έργα πληροφορικής και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της επιχείρησης.

Γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα, όταν ολοκληρωθεί και η σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ, θα υπογραφεί η συμφωνία χονδρικής των ΟΤΕ, Vodafone και United/Nova για την πρόσβαση των τριών παρόχων στα δίκτυα οπτικών ινών FTTH στην Ελλάδα. Εκτίμησε δε ότι με βάση τις συμφωνίες αυτές οι τιμές χονδρικής ενδέχεται να μειωθούν έως και 28%, ανάλογα με τις συνδρομές που θα εισφέρει ο κάθε πάροχος.

Μίλησε και για τη συμφωνία ανταλλαγής περιεχομένου με τη Nova, την οποία χαρακτήρισε επωφελή για παρόχους και καταναλωτές, αφού εκτιμά ότι θα δώσει την ευκαιρία στους συνδρομητές των δύο εταιρειών, με πολύ μικρό επιπλέον κόστος από ό,τι πλήρωναν πριν σε έναν μόνο πάροχο, να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύνολο του αθλητικού περιεχομένου. Προέβλεψε ότι έτσι θα μπουν νέοι συνδρομητές στην αγορά, περιορίζοντας όσους κάνουν χρήση πειρατικών υπηρεσιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT