Υπερτριπλασιασμός εσόδων το α΄ εξάμηνο για την Ideal Holdings

Υπερτριπλασιασμός εσόδων το α΄ εξάμηνο για την Ideal Holdings

Λόγω των νέων επενδύσεων – εξαγορών της εισηγμένης τόσο στον κλάδο του λιανεμπορίου όσο και στον κλάδο της πληροφορικής

Με υπετριπλάσια έσοδα και σημαντική ενίσχυση των κερδών έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2024 για την Ideal Holdings. Ο λόγος βεβαίως του πολλαπλασιασμού των εσόδων είναι οι νέες επενδύσεις – εξαγορές της εισηγμένης τόσο στον κλάδο του λιανεμπορίου όσο και στον κλάδο της πληροφορικής, στρατηγική που αναμένεται να συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο του 2024 που ανακοίνωσε χθες η Ideal Holdings, τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 184,9 εκατ. ευρώ έναντι 50,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 269%, κάτι που οφείλεται στην αύξηση κατά 65% των εσόδων από τη δραστηριότητα της εταιρείας στην πληροφορική και από την εξαγορά της «Αττικά Πολυκαταστήματα», συναλλαγή η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Από την άλλη, βεβαίως, η Ideal Holdings έχει και μια αποεπένδυση, αυτή από την Astir Vitogiannis (βιομηχανία πωμάτων), η οποία εξαγοράστηκε από την ιταλική Guala, με την Ideal Holdings να εισπράττει 115,5 εκατ. ευρώ, μεταφέροντας παράλληλα και καθαρό δανεισμό που ανέρχεται σε 11,3 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής μόλις την Τρίτη 6 Αυγούστου, η Ideal Holdings αύξησε σημαντικά τα ταμειακά της διαθέσιμα για μελλοντικές επενδύσεις.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 433%, στα 26,1 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2023. Τα συγκρίσιμα EBITDA ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2024, ενισχυμένα κατά 293%, τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 231%, στα 9,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 43%, στα 13 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2023.

Ειδικά στον κλάδο της πληροφορικής τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 65%, στα 82,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2024 από 50,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2023, αύξηση που αποδίδεται στην υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας σε οργανισμούς του Δημοσίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και στη ζήτηση που υπάρχει και από τον ιδιωτικό τομέα. Τα κέρδη μετά από φόρους του εν λόγω κλάδου αυξήθηκαν κατά 59% και διαμορφώθηκαν σε 5,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα στο λιανεμπόριο (ATTICA) ενισχύθηκαν κατά 11% (σ.σ. γίνεται σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2023, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανήκε αλλού τότε), στα 102,2 εκατ. ευρώ, απόρροια της αύξησης των συναλλαγών, της αύξησης των ωφέλιμων τετραγωνικών μέτρων του συνόλου των καταστημάτων και της επιλογής προμηθευτών και προϊόντων με μεγαλύτερη ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό. Τα καθαρά κέρδη του κλάδου αυξήθηκαν κατά 60%, στα 4,8 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT