Σχέδιο της Metlen για είσοδο στη λιανική ενέργειας της Βρετανίας

Σχέδιο της Metlen για είσοδο στη λιανική ενέργειας της Βρετανίας

Εκτενές αφιέρωμα των Sunday Times για την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Σίτι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Βρετανών επενδυτών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Ευάγγελου Μυτιληναίου, καθώς επιχειρεί μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στο χρηματιστήριο του Σίτι τα τελευταία χρόνια, αναφέρουν οι Sunday Times σε ένα εκτενές αφιέρωμα με τίτλο «Ο Ελληνας επιχειρηματίας της μεταλλουργίας που ετοιμάζεται να εισαγάγει την “αυτοκρατορία” των 4,7 δισ. ευρώ στο Λονδίνο». Μιλώντας στους Sunday Times, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προανήγγειλε την είσοδο του ομίλου Metlen στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Oπως ανέφερε, η Metlen θα επιχειρήσει να εκπλήξει τη βρετανική αγορά, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνισμού, με την καινοτόμο Octopus Energy. «Ξέρουμε τη δουλειά. Εχουμε την τεχνογνωσία… Μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε. Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρεία έχει συμβόλαια αξίας 2,15 δισ., είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της. Νωρίτερα φέτος υπέγραψε συμφωνία 1 δισ. για την κατασκευή μέρους ενός υποθαλάσσιου καλωδίου από τη Σκωτία στο Ντάρχαμ, που θα μεταφέρει ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει δύο εκατομμύρια σπίτια. Επίσης κατασκευάζει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο για τους ενεργειακούς γίγαντες Vitol και Drax στην Αγγλία και την Ουαλλία, όπως επίσης το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Κεντ, το οποίο θα παρέχει ενέργεια για 100.000 σπίτια. «Το χρηματιστήριο του Λονδίνου, αν και δεν βρίσκεται στην πιο ένδοξη φάση του, είναι ακόμη το LSE», είπε μιλώντας για την προγραμματισμένη εισαγωγή στο LSE, σύμφωνα με την οποία το 90% των μετοχών της Metlen θα διαπραγματεύεται στο Λονδίνο, ενώ το 10% θα παραμείνει στην Αθήνα.

Από την αποκαλυπτική για το προφίλ του ανθρώπου – επιχειρηματία παρουσίαση στους Sunday Times, μαθαίνουμε ότι το πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας εισαγωγής στο LSE ήταν η αντικατάσταση του οικογενειακού ονόματος της εταιρείας που του ζητήθηκε από τους τραπεζίτες συμβούλους, ώστε το όνομα να καταστεί πιο εύηχο για τους επενδυτές. «Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος, γιατί είναι ένα παλιό όνομα. Φρόντισα να κρατήσω το όνομα αναλλοίωτο, όπως το βρήκα, ώστε να μπορέσω να το δώσω στα παιδιά μου», δήλωσε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο. «Είναι πολύ απλός, είναι άνθρωπος της δουλειάς. Δεν είναι ένας εισοδηματίας. Παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει αυτόν τον κολοσσό, συμμετέχει στις καθημερινές λειτουργίες», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT