Φωτιά στην Αττική: Αναστολή συμβάσεων για πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Φωτιά στην Αττική: Αναστολή συμβάσεων για πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις γίνονται έως τις 31 Αυγούστου και το μέτρο της αναστολής θα ισχύσει έως 3 μήνες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων και της επιδότησης των εργαζομένων με έως 534 ευρώ ενεργοποιεί η κυβέρνηση, με στόχο τη στήριξη όσων απασχολούνταν σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική. Οι αιτήσεις γίνονται έως τις 31 Αυγούστου και το μέτρο της αναστολής, που για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε κατά την εκδήλωση της πανδημίας, θα ισχύσει έως 3 μήνες.

Αναλυτικά, με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης –των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας– το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θέτει σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που πλήττονται από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2024, των οποίων οι εγκαταστάσεις υφίστανται ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημιές σε βαθμό που δεν είναι ασφαλής η παροχή εργασίας εντός του εργασιακού χώρου, μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την προηγούμενη ημέρα (10.8.24) από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί εξαιτίας αυτής και πάντως όχι πέραν των τριών μηνών.

Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές και δραστηριοποιούνται στους Δήμους Βριλησσίων, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Διονύσου, Μαραθώνος, Ωρωπού και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Βριλησσίων, Μελισσίων, Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Ροδοπόλεως, Σταμάτας, Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Πολυδενδρίου.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες. Στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού τους μισθού, για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, καθώς και για τα επιδόματα εορτών που αντιστοιχούν σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT