Κέντρο τεχνολογίας στην Αθήνα δημιουργεί η LR Health & Beauty

Κέντρο τεχνολογίας στην Αθήνα δημιουργεί η LR Health & Beauty

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Τη δημιουργία κέντρου τεχνολογίας στην Αθήνα δρομολογεί η εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ LR Health & Beauty (LR) για προϊόντα ομορφιάς με διευθύνοντα σύμβουλο τον δρα Αντρέας Λααμπς και έδρα στο Ααχεν. Στόχος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά, είναι οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που δημιουργούν τρίτοι για λογαριασμό της να αναπτύσσονται από την ίδια (in-house) τη LR. Και αυτό προκειμένου οι τεχνολογικές λύσεις που θα δημιουργούνται και θα υιοθετούνται από το τμήμα πωλήσεων, να πληρούν τις ειδικές προδιαγραφές που θέτει η γερμανική εταιρεία.

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του κέντρου τεχνολογίας της εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, με την έναρξη λειτουργίας του να τοποθετείται αρχές του 2025. Κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών, η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσλήψεις μηχανικών πληροφορικής και σχεδιαστών UX, που έχουν δηλαδή ως αντικείμενο τη δημιουργία ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καταναλωτή. Στόχος είναι το κέντρο τεχνολογίας της Αθήνας, έως το 2026, να διαθέτει διψήφιο αριθμό εργαζομένων, με τις υπηρεσίες που σήμερα αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τρίτοι για λογαριασμό της εταιρείας, να μεταφέρονται στο εσωτερικό της LR.

Η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται στο ψηφιακό μάρκετινγκ για προϊόντα ομορφιάς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σημαντικό ρόλο για την επιλογή της Αθήνας για τη δημιουργία κέντρου τεχνολογίας διαδραματίζει το γεγονός ότι διαθέτει σημαντικό απόθεμα καταρτισμένων μηχανικών πληροφορικής, όπως και προηγμένες υποδομές πληροφορικής. Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της LR Health & Beauty, η Αθήνα αποτελεί μία από τις πιο υποσχόμενες αγορές πληροφορικής στην Ευρώπη, και αυτή «η στρατηγική επέκταση της εταιρείας» τής προσδίδει το στρατηγικό πλεονέκτημα». Και αυτό επειδή θα ελαχιστοποιήσει την εξάρτησή της από τρίτες εταιρείες για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων.

Η LR, που ιδρύθηκε το 1985, διαθέτει τα προϊόντα της σε 32 χώρες και απασχολεί 1.200 εργαζομένους, ανήκει στις εταιρείες που έχουν επιλέξει την Αθήνα για τη δημιουργία του τεχνολογικού κέντρου τους. Πριν από μερικούς μήνες, η πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης επιχειρηματικών λύσεων και εφαρμογών με έδρα την Κοπεγχάγη της Δανίας Teracloud ίδρυσε στην Αθήνα το έκτο, κατά σειράν, κέντρο έρευνας και τεχνολογίας. Η Hewlett Packard Enterprise και η Deutsche Telekom είναι ορισμένες ακόμη από τις εταιρείες που δημιούργησαν IT hub στην Ελλάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT