Νέο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας

Νέο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας

Εντείνεται το αποτύπωμα της Grid Telecom, θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, σε έργα ανάπτυξης υποθαλάσσιων οπτικών ινών

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Εντείνεται το αποτύπωμα της Grid Telecom, θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, σε έργα ανάπτυξης υποθαλάσσιων οπτικών ινών. Η εταιρεία πρόκειται να υλοποιήσει από κοινού με την Tamares Telecom, θυγατρική της Aluma Infrastructure Fund, το έργο της ανάπτυξης και λειτουργίας ενός υπερσύγχρονου καλωδιακού σταθμού και παράκτιων υποδομών προσαιγιάλωσης στην Κύπρο. Το καλώδιο θα συνδέει την Κύπρο δυτικά με την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και ανατολικά με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Αραβική Χερσόνησο, εξασφαλίζοντας σε χονδρικούς και εταιρικούς πελάτες εναλλακτικές και αξιόπιστες οδεύσεις διακίνησης δεδομένων διεθνούς εμβέλειας. Η Tamares Telecom ήδη συνεργάζεται με την Grid Telecom για την κατασκευή και λειτουργία του καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών «Andromeda», που θα διακλαδώνεται στον καλωδιακό σταθμό στην Κύπρο και θα προεκτείνεται σε άλλους σημαντικούς δυτικούς και ανατολικούς προορισμούς, διασυνδέοντας την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ενισχύσεις έως 60.000 ευρώ σε επιχειρήσεις γούνας

Με ποσά ύψους 10.000-60.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις γούνας, οι οποίες συνεχίζουν να πλήττονται από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Προϋπόθεση για τη λήψη της νέας ενίσχυσης είναι ο τζίρος της επιχείρησης να έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 5% το 2022 σε σύγκριση με τον μέσο όρο τζίρου της περιόδου 2017-2019. Από τον νέο κύκλο ενισχύσεων αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης και όσες είχαν λάβει ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα κατατεθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Epsilon Net από την Ginger

Στην τελική φάση εισέρχεται η εξαγορά της Epsilon Net από την Ginger Digital Bidgo, η οποία υπέβαλε αίτημα εξαγοράς των μετοχών (squeeze out) που δεν κατέχει στην εταιρεία πληροφορικής, ελέγχοντας ποσοστό άνω του 98% αυτής. Μετά την ολοκλήρωση του squeeze out, την Epsilon Net θα ελέγχουν η Ginger, μαζί με τον ιδρυτή της Γιάννη Μίχο και την Εθνική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου η εταιρεία θα πραγματοποιήσει ετήσια γενική συνέλευση.

Προχωρεί η μίσθωση 300 λεωφορείων

Το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των ΟΣΥ και της Εθνικής Leasing για τη μίσθωση 300 καινούργιων λεωφορείων μέσω leasing έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτά αναμένεται να μείνουν στον στόλο των ΟΣΥ –αντικαθιστώντας παλαιότερα οχήματα– τα επόμενα δέκα χρόνια, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 249,9 εκατ. ευρώ (μαζί με ΦΠΑ). Οπως έχουν δηλώσει και αρμόδια στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί ακόμη και σήμερα. Από τα 300 λεωφορεία, 100 είναι ηλεκτρικά, με το υπουργείο να υποστηρίζει πως αυτά θα «κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο επόμενο τετράμηνο».

Νέο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας-1

Μπαράζ αγωγών από τον Ελον Μασκ

Σε χόμπι φαίνεται πως έχει αναγάγει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και την υποβολή μηνύσεων ο ιδρυτής και επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνητων Tesla, Ελον Μασκ. Τόσο ο ίδιος ο Μασκ όσο και οι εταιρείες του έχουν υποβάλει τουλάχιστον 23 αγωγές από τον Ιούλιο του 2023 και στρέφονται σχεδόν κατά πάντων. Ο θορυβώδης επιχειρηματίας αλλά και οι εταιρείες του Tesla, X και SpaceX έχουν μηνύσει ανταγωνιστές τους, νεοφυείς εταιρείες, εταιρείες νομικών συμβούλων, ρυθμιστικές αρχές και παρατηρητές, την πολιτεία της Καλιφόρνιας, υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους, μια Καναδή ποπ τραγουδίστρια και μερικούς ιδιώτες. Οπως επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Fortune, αυτή η επιθετική συνήθειά του να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη έχει εντυπωσιάσει τους Αμερικανούς δικαστές, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να διαγνώσει πως «ο Μασκ μάλλον επιδιώκει την εκδίκηση και όχι τη δικαιοσύνη, και προσπαθεί να τιμωρήσει τους εναγομένους για τις θέσεις που εξέφρασαν».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT