Περιορισμένα κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένα κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

O Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,35% και διαμορφώθηκε στις 1.437,68 μονάδες

2' 21" χρόνος ανάγνωσης

Ηπιες μεταβολές και χαμηλός τζίρος σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να έχουν τα ηνία της αγοράς στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Η νέα ανάφλεξη της έντασης στη Μέση Ανατολή περιόρισε τις επενδυτικές κινήσεις διεθνώς, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται από την Παρασκευή το σήμα μείωσης των επιτοκίων της Fed που έδωσε ο διοικητής Τζ. Πάουελ κατά το ετήσιο συμπόσιο στο Τζάκσον Χολ.

Η χρηματιστηριακή κανονικότητα σιγά σιγά επιστρέφει μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, καθώς οδεύουμε προς το τέλος Αυγούστου. Ετσι, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον, όπως εκτιμά η Depolas Investment Services, καθώς πέραν ορισμένων σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων, που θα δημοσιευθούν, θα έχουμε και κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό θα έχουμε τα αποτελέσματα της Nvidia την Τετάρτη, τα οποία ενδεχομένως να καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Παράλληλα, στο εσωτερικό αναμένουμε αποτελέσματα από Cenergy (σήμερα, Τρίτη), Motor Oil (Τετάρτη), HELLENiQ ENERGY και Austriacard (Πέμπτη).

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell, με την αναβάθμιση της Cenergy στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης και την υποβάθμιση της Βιοχάλκο στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ νέα προσθήκη στον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν η μετοχή της Intralot.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.437,68 μονάδες με άνοδο 0,35%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 64,2 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή κανονικότητα σιγά σιγά επιστρέφει μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, καθώς οδεύουμε προς το τέλος Αυγούστου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,33% και στις 3.503,97 μονάδες, ενώ κέρδη 1,17% σημείωσε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας στις 2.292,06 μονάδες.

Στα μη τραπεζικά blue chips, με κέρδη άνω 3,64% ξεχώρισε η Autohellas, με κέρδη 2,53% και 2,46% έκλεισαν ΟΤΕ και Motor Oil αντίστοιχα, ενώ με άνοδο άνω του 1% έκλεισαν οι ΔΕΗ, Jumbo, ΔΑΑ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Στον αντίποδα, με πτώση έκλεισαν έξι τίτλοι, οι Βιοχάλκο (-1,83%), Coca-Cola (-1,19%), Titan (-0,61%), HELLENiQ ENERGY (-0,28%), ΟΠΑΠ (-0,19%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,05%).

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,16%, κλείνοντας στις 1.283,83 μονάδες, με την Τράπεζα Πειραιώς να καταγράφει κέρδη 1,49%, τη Eurobank να ακολουθεί στο +0,39%% και την Alpha Bank στο +0,31%, ενώ με πτώση 1,28% έκλεισε η Εθνική Τράπεζα.

Τελικά, ο Αύγουστος είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και η παγκόσμια διόρθωση ανακάτεψε και πάλι την… τράπουλα στην ελληνική αγορά, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς που είχαν μείνει εκτός να πάρουν θέσεις και το γρήγορο trading να έχει την τιμητική του, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.

Εν τω μεταξύ, όπως προσθέτει, τα στοιχήματα για το αν οι ΗΠΑ «γυρίσουν» σε ύφεση συνεχίζονται, θυμίζοντας ότι έχουμε και εκλογική χρονιά. Η ελληνική οικονομία και παράλληλα οι ελληνικές μετοχές είναι σε διαφορετική φάση τόσο σε σχέση με την Αμερική όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, με το Χ.Α. να κλείνει ουσιαστικά επτά μήνες στα ίδια περίπου επίπεδα, συνεχίζοντας να συγκεντρώνει δυνάμεις για την επόμενη κίνηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT