Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 200 εκατ. δρομολογεί η Cenergy

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 200 εκατ. δρομολογεί η Cenergy

O τζίρος διαμορφώθηκε σε 812 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ με στόχο την επιτάχυνση του στρατηγικού σχεδίου της δρομολογεί η Cenergy, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για τη στήριξη της επέκτασης του ομίλου στις ΗΠΑ και την υλοποίηση της πρώτης φάσης υλοποίησης του σχεδιαζόμενου εκεί εργοστασίου και στον βαθμό που απαιτείται για την περαιτέρω χρηματοδότηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως έκανε γνωστό χθες η Cenergy, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Κατά τη φετινή χρήση η Cenergy προβλέπει ότι το αναπροσαρμοσμένο Ebitda θα κυμανθεί από 245 έως 265 εκατ. ευρώ, ενώ μεσοπρόθεσμα αναμένει ισχυρή οργανική αύξηση πωλήσεων και αναπροσαρμοσμένο Ebitda 380-420 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα καλωδίων το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ανήλθε σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 2,82 δισ.

Οι επιδόσεις του ομίλου κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν ως εξής:

• Ο τζίρος από τους τομείς των σωλήνων χάλυβα και των καλωδίων διαμορφώθηκε σε 812 εκατ. ευρώ από 798 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ τα αναπροσαρμοσμένα Ebitda ενισχύθηκαν κατά περίπου 39%, σε 119,5 εκατ. ευρώ.

• Ο τομέας καλωδίων αύξησε την κερδοφορία του, υλοποιώντας το ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, ενώ ο τομέας των σωλήνων χάλυβα, στηριζόμενος στα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους λόγω του μείγματος των έργων που εκτελέστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο, πέτυχε σημαντικά ισχυρότερες επιδόσεις έναντι του 2023. Η ζήτηση για τα προϊόντα καλωδίων παρέμεινε ικανοποιητική, συμβάλλοντας στη στήριξη των τιμών, ενώ τα ενεργειακά έργα και στους δύο τομείς εκτελέστηκαν ομαλά, αποτελώντας τον κύριο πυλώνα της αύξησης της κερδοφορίας του ομίλου. Τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 139%, σε 56,5 εκατ. ευρώ.

• Στον τομέα καλωδίων, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών εμφάνισε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ύψους 2,82 δισ. ευρώ.

«Η συνεχής βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και η ισχυρή κερδοφορία που επιτεύχθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Cenergy Holdings γύρω από τη δημιουργία αξίας. Τα περιθώρια κερδοφορίας του τομέα των σωλήνων χάλυβα αυξήθηκαν σημαντικά, οδηγώντας τα περιθώρια κέρδους του ομίλου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, ο τομέας των καλωδίων συνέχισε να επωφελείται από την επέκταση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και τη συνεχή άνοδο των έργων ΑΠΕ πετυχαίνοντας, για άλλη μια φορά, ισχυρές επιδόσεις.

Η επικαιροποιημένη εκτίμηση για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 πηγάζει από τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, το αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο, καθώς και από την προσήλωσή μας στην επιτυχή εκτέλεση απαιτητικών ενεργειακών έργων για τη μεταφορά ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Η Cenergy Holdings εισέρχεται πλέον σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης. Οι ισχυρές επιδόσεις ολόκληρου του ομίλου τα τελευταία τρίμηνα και η ελκυστική μεσοπρόθεσμη προοπτική, ειδικά στον τομέα των καλωδίων, υποστηρίζει την πρόσφατη ανακοίνωσή μας να επιταχύνουμε την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ ταυτόχρονα με μια ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Η αμερικανική αγορά είναι μια μεγάλη και γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά με ελκυστικά χαρακτηριστικά για τον τομέα των καλωδίων και η απόφαση για επέκταση στις ΗΠΑ αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ομίλου για την επίτευξη κερδοφόρας και βιώσιμης ανάπτυξης, διατηρώντας την προσήλωσή του στην κερδοφορία μέσα από τον σαφή ρόλο που διαθέτει στο νέο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο» δήλωσε ο Αλέξης Αλεξίου, διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT