Η Briq Properties ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της με νέα ακίνητα

Η Briq Properties ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της με νέα ακίνητα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης

Ετησιοποιημένα έσοδα ύψους 17,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξασφαλίσει έως το τέλος του 2024 η Briq Properties, καθώς συνεχίζονται οι προσθήκες νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της, ενώ προχωράει και η διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης της Intercontinental International (ICI), που αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρείας.

Μια από τις σημαντικότερες νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιό της αποτελεί το δεύτερο κτίριο αποθήκευσης και διανομής, επιφανείας 19.236 τ.μ. στο «πάρκο» logistics που έχει δημιουργήσει η Briq στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ήδη μισθωθεί από την Iron Mountain και τον όμιλο Infoquest, που έχει μισθώσει και το πρώτο κτίριο logistics στο ίδιο σημείο, επιφανείας 24.000 τ.μ. Οι δύο νέες μισθώσεις που υπέγραψε η Briq είναι διάρκειας 10 ετών και εξασφαλίζουν μεικτή απόδοση σχεδόν 9% επί της επένδυσης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας κτήσης του οικοπέδου. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επένδυση της Briq στη συγκεκριμένη περιοχή του Ασπροπύργου αφορά στην αξιοποίηση έκτασης 114 στρεμμάτων (που αποκτήθηκε σταδιακά και τμηματικά τα προηγούμενα χρόνια), όπου έχουν αναπτυχθεί υποδομές logistics, με συνολική επιφάνεια άνω των 43.000 τ.μ.

Η έτερη σημαντική επένδυση που προωθεί αυτή την περίοδο η Briq Properties αφορά την ανάπτυξη ενός νέου κτιρίου γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά στη Λ. Ποσειδώνος 42, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Το ακίνητο θα είναι 2.424 τ.μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει και τη σταδιακή ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 64,3% και ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εξαγορά της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI) από την Briq. Στο μεσοδιάστημα, η πρώτη συνεχίζει να καταγράφει θετική πορεία, καθώς κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 8,15% και διαμορφώθηκαν σε 1,46 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους η ICI μεταβίβασε τα πρώτα 17 ακίνητα στην Briq.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Briq αυξήθηκε σε 224,1 εκατ. ευρώ, από 148,9 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2023, μια αύξηση κατά 50,5%. Το κόστος ανήλθε σε 61,1 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 7 εκατ. ευρώ επένδυσε η εισηγμένη για την ανάπτυξη άλλων ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.

Σήμερα, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Briq περιλαμβάνει 42 ακίνητα, εκ των οποίων, με βάση την αξία, το 37% αφορά κτίρια αποθήκευσης και διανομής (logistics), 23% ακίνητα γραφείων και κτίρια μεικτής χρήσης (γραφεία με ισόγεια καταστήματα), 22% καταστήματα, 15% ξενοδοχεία και 3% άλλες χρήσεις.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 64,3% και ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,4 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, επίσης αυξήθηκαν κατά 77,6% σε 6,2 εκατ. ευρώ, από 3,5 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη, μη συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία, ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, από 2,3 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT