Στη διαχείριση ξενοδοχειακών ακινήτων εισέρχεται η REDS

Στη διαχείριση ξενοδοχειακών ακινήτων εισέρχεται η REDS

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Την είσοδό της στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχειακών ακινήτων πραγματοποιεί η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ, η οποία αναλαμβάνει την εκμετάλλευση ενός ιδιαίτερα προνομιακού ξενοδοχείου από πλευράς τοποθεσίας. Πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο εκμισθώθηκε για περίοδο 25 ετών (με δικαίωμα παράτασης 10 ετών) από την κοινοπραξία της Ελλάκτωρ (70%) με την SWOT Hospitality (30%), που θα αναλάβει και τη διαχείρισή του.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Μαρούσι επί της Λ. Κηφισίας, ακριβώς απέναντι από το εμπορικό κέντρο Golden Hall, τη Helexpo και το εμπορικό κέντρο Avenue. Το ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί και θα επαναλειτουργήσει, καλύπτοντας και τη γενικότερη έλλειψη καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα σημείο, όπου απαντώνται δεκάδες κτίρια γραφείων πολυεθνικών ομίλων και άρα και ξένων στελεχών που επισκέπτονται τη χώρα για λίγες ημέρες, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία για τη φιλοξενία τους. Το κτίριο είναι επιφανείας 5.725 τ.μ. και εκτείνεται σε οκτώ ορόφους.

Αναλαμβάνει την εκμετάλλευση ενός ξενοδοχείου οκτώ ορόφων στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας.

Σε δηλώσεις της η Ιωάννα Δρέττα, διευθύνουσα σύμβουλος της REDS, σημείωσε ότι «το έργο αποτελεί μέρος της ευρύτερης επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία βασίζεται στον εντοπισμό και την επένδυση σε ακίνητα με υψηλές προοπτικές αξιοποίησης, στην ωρίμανσή τους και τη διαχείρισή τους, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας τους».

Αντίστοιχα, ο ιδρυτής της SWOT Hospitality, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι «επεκτείνουμε την παρουσία μας στον κλάδο της φιλοξενίας με τη μίσθωση ενός νέου ξενοδοχειακού ακινήτου στο κέντρο της επιχειρηματικής και εμπορικής αγοράς της πρωτεύουσας».

Η REDS «τρέχει» κι άλλα έργα στην αγορά ακινήτων, όπως η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Αλίμου, όπου επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Επίσης, έχει αναλάβει και την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης. Η έκταση των 346 στρεμμάτων βρίσκεται στο στάδιο της πολεοδομικής ωρίμανσης.

Προβλέπεται η ανάπτυξη ενός συγκροτήματος μεικτής χρήσης και επιφανείας 59.000 τ.μ. Θα αφορά ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα περιλαμβάνει καζίνο, εμπορικά κέντρα, μαρίνα κι ένα συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 150 εκατ. ευρώ. Αλλα 80 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν και για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Αλίμου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT