Ντάρεν Μητρόπουλος: Ο ομογενής που αγοράζει τα σπίτια – τρόπαια της Αμερικής

Ντάρεν Μητρόπουλος: Ο ομογενής που αγοράζει τα σπίτια – τρόπαια της Αμερικής

ντάρεν-μητρόπουλος-ο-ομογενής-που-αγο-563193007

Γιος του αυτοδημιούργητου ομογενούς δισεκατομμυριούχου Ντιν Μητρόπουλου, ο 41χρονος Ντάρεν Μητρόπουλος επενδύει εδώ και χρόνια σε εμβληματικά, πολυτελή ακίνητα στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 18 χρόνια έχει ξοδέψει περίπου 326 εκατ. δολάρια σε ξενοδοχεία, επαύλεις και ιστορικά κτίρια από τη Νέα Υόρκη και τη Χαβάη μέχρι τη Μασαχουσέτη, σημειώνει η Wall Street Journal σε άρθρο της με τίτλο «Ο γόνος των ιδιωτικών κεφαλαίων που αγοράζει τα σπίτια-τρόπαια της Αμερικής».

Το 2016 απέκτησε τη θρυλική έπαυλη του εκδότη του Playboy Χιου Χέφνερ στο Λος Αντζελες, ένα κτίριο που χτίστηκε το 1927 και συνοδεύεται από έκταση 1.858 τετραγωνικών μέτρων, με «πλούσια και ιστορική κληρονομιά και αριστουργηματικό design», ενώ τελευταίο του απόκτημα είναι ένα ιστορικό σπίτι στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, που σχεδιάστηκε το 1919 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντισον Μίσνερ, το οποίο απέκτησε καταβάλλοντας 148 εκατ. δολάρια.

Ανακαινισμένη επιμελώς από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, η κατοικία των 2.000 τ.μ. σε μεσογειακό στυλ, είναι ένας από τους «πιο ιστορικούς αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Φλόριντα», όπως είπε τη στιγμή της αγοράς. «Είμαι παλιομοδίτης», εξηγεί, εκφράζοντας ένα μακροχρόνιο πάθος για την Ιστορία και τα ακίνητα με αίσθηση νοσταλγίας.

Το 2016 απέκτησε τη θρυλική έπαυλη του εκδότη του Playboy Χιου Χέφνερ στο Λος Αντζελες.

Ο ίδιος θέλει να εγκατασταθεί στο Παλμ Μπιτς με τη γυναίκα του Γιούλια και τον γιο τους, διαθέτει όμως σπίτια σε ολόκληρη την Αμερική, ακίνητα ιστορικής σημασίας με εμβληματική αρχιτεκτονική, τα οποία όπως λέει θέλει να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικές κατοικίες.

Είναι ο νεότερος γιος του επενδυτή ιδιωτικών κεφαλαίων Ντιν Μητρόπουλου, ενός δισεκατομμυριούχου με καταγωγή από την Αρκαδία, ο οποίος είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο για την ικανότητά του να «αναβιώνει» και να αυξάνει την αξία προβληματικών εταιρειών (Duncan Hines, Bumblebee Tuna, Chef Boyardee, Celeste, Aunt Jemima, Armour, Van De Kamp, Swanson, Hungry Man και Ghiradelli Chocolate) και στη συνέχεια να τις μεταπουλάει, θησαυρίζοντας.

Ο Ντάρεν ακολούθησε από μικρός τα βήματα του πατέρα του, απέκτησε τεχνογνωσία στις καινοτόμες στρατηγικές στον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ και σε ηλικία 19 ετών επέβλεψε τη διαχείριση, την ανακαίνιση και την πλήρη μεταμόρφωση του ιστορικού Castle on the Hudson, ενός ξενοδοχείου υψηλής ποιότητας που αγόρασε η οικογένεια το 2003 και γέννησε ουσιαστικά την αγάπη του για τον κλάδο των ακινήτων. Στα 15 του μετακόμισαν στο Κονέκτικατ όπου είχε την έδρα της η εταιρεία και όπου εργαζόταν τα απογεύματα μετά το σχολείο.

«Ηταν το πιο συναρπαστικό πρόγραμμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς και το καλύτερο μέρος της ημέρας μου», λέει για εκείνη την περίοδο. Το 2018 η Metropoulos & Co σχεδόν διπλασίασε την αξία της όταν πούλησε το μετοχικό της μερίδιο 150 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία σνακ Utz Quality Foods, περίπου 15 μήνες μετά την αρχική επένδυση, ενώ το 2021 μαζί με την One Rock Capital Partners εξαγόρασαν την Blue Triton Brands, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εμφιαλωμένου νερού στις ΗΠΑ.

Οι επενδύσεις στα ακίνητα είναι επίσης οικογενειακή υπόθεση. Ο πατέρας του έχει σπίτια στο Γκρίνουιτς, στο Παλμ Μπιτς, στο Μαϊάμι και στο Βερμόντ, ενώ ο μεγαλύτερος γιος του, Ιβαν, έχει ένα ακίνητο 47 εκατ. δολαρίων στη Φλόριντα και ένα κτήμα 65 εκατ. δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς. Οσο για τον «Βενιαμίν» της οικογένειας, βλέπει τα προσωπικά ακίνητα ως μακροπρόθεσμη επένδυση και «οικογενειακό κειμήλιο».

Κεντρική φωτογραφία: O Ντάρεν Μητρόπουλος είναι ο νεότερος γιος του επενδυτή ιδιωτικών κεφαλαίων Ντιν Μητρόπουλου, ενός δισεκατομμυριούχου με καταγωγή από την Αρκαδία, ο οποίος είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο για την ικανότητά του να «αναβιώνει» και να αυξάνει την αξία προβληματικών εταιρειών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT