Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου: Καταρχήν συμφωνία για το καλώδιο σπάει το αδιέξοδο

Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου: Καταρχήν συμφωνία για το καλώδιο σπάει το αδιέξοδο

Τα 125 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συνεισφορά της Κύπρου στο ηλεκτρικό καλώδιο θα αντληθούν από το Ταμείο Ρύπων. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να έχουν καταλήξει σε πολιτικό επίπεδο Κύπρος και Ελλάδα, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

50" χρόνος ανάγνωσης

Το σενάριο το οποίο υπήρχε στα τραπέζι από την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά, όπως γράφει ο Απόστολος Τομαράς στην «Καθημερινή Κύπρου».

Τα 125 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συνεισφορά της Κύπρου στο ηλεκτρικό καλώδιο θα αντληθούν από το Ταμείο Ρύπων. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να έχουν καταλήξει σε πολιτικό επίπεδο Κύπρος και Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στην κυπριακή πρωτεύουσα και επιβεβαιώνονται από πηγές στην Αθήνα, σε ετήσια βάση θα αντλούνται €25 εκατ. μέχρι να συμπληρωθούν τα €125 εκατ.

Πηγές στην ελληνική πρωτεύουσα αναφέρουν πως η κυπριακή πλευρά συμφώνησε στη συγκεκριμένη ρύθμιση και πως αυτό το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα είναι δυο αποφάσεις από την Ρυθμιστική Αρχή. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι αυτήν τη στιγμή, ωστόσο η συμφωνία μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία στο μεγαλόπνοο ενεργειακό έργο. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά αναμένεται η γαλλική εταιρεία που έχει αναλάβει το συμβόλαιο του καλωδίου να ξεκινήσει την παραγωγή του.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT