Η απόφαση για τα αναδρομικά 370.000 συνταξιούχων

Η απόφαση για τα αναδρομικά 370.000 συνταξιούχων

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κριθούν οι περικοπές δώρων από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

51" χρόνος ανάγνωσης

Εντός του φθινοπώρου, ακόμη και προς το τέλος Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι θα δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) για την υπόθεση των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι από τις περικοπές των δώρων κύριων και επικουρικών συντάξεων για το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

Τα αναδρομικά υπολογίζονται σε έως 4.000 ευρώ και αφορούν περίπου 370.000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν καταθέσει προσφυγές στη δικαιοσύνη. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν οι συνταξιούχοι δικαιωθούν, θα πρέπει να επιστραφούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εκτός αν η κυβέρνηση λάβει απόφαση, τα αναδρομικά να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους. Βάσει των υπολογισμών, το ποσό έως 4.000 ευρώ αφορά τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ, ενώ μικρότερα ποσά από 400 έως 2.800 ευρώ διεκδικούν οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ, του Δημοσίου και των λοιπών ταμείων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι θα μπει ένα τέλος στον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα των συνταξιούχων. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται περίπου στα 750 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT