Κέρδη 24,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο για τον όμιλο Σαράντη

Κέρδη 24,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο για τον όμιλο Σαράντη

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας σημείωσε κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο όμιλος Σαράντη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας σημείωσε κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος παράλληλα προχώρησε και στη διανομή αυξημένου μερίσματος κατά 50% για τη χρήση του 2023 σε σύγκριση με τη χρήση της χρονιάς που προηγήθηκε.

Mε όχημα τα προϊόντα αντιηλιακής προστασίας και γενικώς την κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς/περιποίησης δέρματος, ο όμιλος –συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης ολοκλήρωσης της εξαγοράς της πολωνικής εταιρείας Stella Pack– κατέγραψε αύξηση κατά 30,2% στις πωλήσεις του το πρώτο εξάμηνο, σπάζοντας το φράγμα των 300 εκατ. ευρώ (302,6 εκατ.).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει ανακοινώσει ο όμιλος μαζί με την απορρόφηση της Stella Pack, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το πρώτο εξάμηνο του 2024 διαμορφώθηκαν στα 41,7 εκατ. ευρώ έναντι 28,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο 45,3%.

Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 31,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 47,5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023, με το περιθώριο ΕΒΙΤ να διαμορφώνεται στο 10,5% έναντι 9,3% κατά το περυσινό διάστημα.

Ισχυρή ήταν η άνοδος και των καθαρών κερδών, με αυτά να σημειώνουν αύξηση 26,8% σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνοντας στα 24,3 εκατ. από 19,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το περιθώριο καθαρού κέρδους ανήλθε σε 8% από 8,3% το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας και επιλεγμένων αγορών), αυτές διαμορφώθηκαν στα 88,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,5%, η οποία τροφοδοτήθηκε κυρίως από τις αυξημένες πωλήσεις των αντηλιακών προϊόντων.

Επιπρόσθετα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώθηκε αύξηση των μεριδίων αγοράς στις κατηγορίες προσωπικής φροντίδας και οικιακής φροντίδας, ενώ η αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα υποστήριξε περαιτέρω τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Στα 43,9 εκατ. ευρώ ανήλθε ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, γεγονός που οφείλεται και στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Stella Pack τον Ιανουάριο του 2024, με το τίμημα να χρηματοδοτείται από τα διαθέσιμα του ομίλου.

Επίσης, ο όμιλος Σαράντη προχώρησε σε πλήρη αποπληρωμή των δανείων της Stella Pack ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών προχώρησε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στην αγορά ιδίων μετοχών συνολικού κόστους 8,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τον Μάιο του 2024 προέβη στην πληρωμή μεικτού μερίσματος για τη χρήση 2023 συνολικού ποσού 15 εκατ. (αύξηση κατά 50% από τα 10 εκατ. για τη χρήση 2022), πληρωμή που αντιστοιχεί στο 38,2% των καθαρών κερδών του 2023.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT