Καθαρά κέρδη 231,6 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ το πρώτο εξάμηνο

Καθαρά κέρδη 231,6 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ το πρώτο εξάμηνο

Υψηλή κερδοφορία εμφάνισε ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023, με τα μεγέθη να έχουν ευνοηθεί λόγω των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων του φετινού καλοκαιριού

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Υψηλή κερδοφορία εμφάνισε ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023, με τα μεγέθη να έχουν ευνοηθεί λόγω των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων του φετινού καλοκαιριού. Ειδικότερα, σε επίπεδο α΄ εξαμήνου, ετησίως, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ενισχύθηκαν κατά 5,6%, σε 1,082 δισ. ευρώ.

Τα GGR κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, συγκριτικά με το β΄ τρίμηνο του 2023, αυξήθηκαν κατά 7%, σε περίπου 533 εκατ. ευρώ, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων των διαδικτυακών παιγνίων που συνεισέφεραν 30% στα ενοποιημένα έσοδα. Εξίσου σημαντική υπήρξε η συμβολή στα μεγέθη και της επίγειας δραστηριότητας (retail). Τα GGR ευνοήθηκαν επίσης από τις δημοφιλείς αθλητικές διοργανώσεις στο τέλος του τριμήνου, οδηγώντας τη δέσμευση των πελατών σε υψηλότερα επίπεδα.

Λόγω της ενίσχυσης του GGR και των υψηλών περιθωρίων κέρδους, το μεικτό κέρδος (από παιχνίδια) το α΄ εξάμηνο 2024 αυξήθηκε, ετησίως, κατά 6,6%, σε 450,6 εκατ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ εμφάνισε, ετησίως, χαμηλότερα κατά 0,2%, σε 373,3 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία είναι αυξημένα κατά 0,1% σε επαναλαμβανόμενη βάση. Τα Ebitda β΄ τριμήνου, σε ετήσια βάση σύγκρισης, ανέστρεψαν τις ασθενέστερες επιδόσεις του πρώτου τριμήνου και αυξήθηκαν κατά 3% σε 183,4 εκατ. ευρώ.

Tα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 3,2%, σε 231,6 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο β΄ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 11,1%, σε 118,2 εκατ. ευρώ. Σε επαναλαμβανόμενη βάση υποχώρησαν κατά 0,8% το β΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω εφάπαξ χρηματοοικονομικών εσόδων που σχετίζονται με τη σύμβαση παραχώρησης της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Το Δ.Σ. του ομίλου ενέκρινε τη διανομή 0,60 ευρώ ανά μετοχή ως προμέρισμα για τη χρήση 2024.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ ενέκρινε ως προμέρισμα για τη χρήση του 2024 τη διανομή 0,60 ευρώ ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής την 4η Νοεμβρίου 2024.

«Επειτα από ένα δυναμικό ξεκίνημα στη χρονιά, το β΄ τρίμηνο του 2024 ήταν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο, με θετικά αποτελέσματα για τον ΟΠΑΠ και οδηγό κυρίως τη δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του Euro 2024. Το Eurojackpot, το νέο παιχνίδι μας, συνέχισε την ανοδική πορεία του, παίζοντας βασικό ρόλο στον συνολικό μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου των παιχνιδιών κλήρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό και βάσει της σταθερής δέσμευσής μας για την ανταμοιβή των μετόχων μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Κοιτώντας μπροστά, είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ΟΠΑΠ είναι κατάλληλα τοποθετημένος ώστε να πετύχει τους οικονομικούς και στρατηγικούς στόχους του για τη χρήση του 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT