Με το βλέμμα σε νέες εξαγορές η Ideal Holdings

Με το βλέμμα σε νέες εξαγορές η Ideal Holdings

Σχεδιάζει την ολοκλήρωση μιας τουλάχιστον επένδυσης μέχρι το τέλος του έτους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Την ολοκλήρωση μιας τουλάχιστον εξαγοράς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προανήγγειλε χθες ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ideal Holdings, στη διάρκεια του σχολιασμού με τους αναλυτές των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία εξετάζει ακόμη 2-3 εξαγορές, χωρίς πάντως να προσδιορίζει τον κλάδο ή τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται οι νέες εταιρείες-στόχοι.

Οι νέες επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από τα 180 εκατ. ευρώ που διαθέτει η Ideal Holdings, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την πώληση της Astir Vitogiannis στην ιταλική Guala Closures, συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Ideal Holdings προχώρησε σε εξαγορά μες στο 2024, αποκτώντας το 75% της εταιρείας τεχνολογίας Blue Stream Solutions, ενώ κεντρικός στόχος παραμένει η επέκταση του αποτυπώματος της Ideal Holdings στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας, Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, όλες οι δραστηριότητες τεχνολογίας θα υπαχθούν κάτω από την ομπρέλα της BYTE, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα συμβόλαια με τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα προωθείται η επέκταση των δραστηριοτήτων – αναζήτησης πελατών και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο.

Παράλληλα, η έτερη δραστηριότητα της Ideal Holdings και δη αυτή των λιανικών πωλήσεων μέσω των πολυκαταστημάτων Attica εμφανίζεται ιδιαιτέρως ευνοημένη από τη μετατροπή της Αθήνας σε τουριστικό προορισμό –αλλά πλέον και σε προορισμό για αγορές– καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι πωλήσεις tax free κατέγραψαν κατά το εξάμηνο του έτους ιστορικό ρεκόρ, με το 9,1% του τζίρου των πολυκαταστημάτων Attica να προέρχεται από αυτή την κατηγορία πωλήσεων. Ο όγκος πωλήσεων tax free αυξήθηκε κατά 32% το α΄ εξάμηνο του 2024 σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2023. Ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 3 εκατομμύρια, με τις πωλήσεις ανά τετραγωνικό μέτρο να αυξάνονται κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

Πάντως, για το β΄ εξάμηνο του 2024 η διοίκηση της Ideal Holdings αναμένει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, καθώς στο σύνολο της αγοράς παρατηρείται από τον Μάιο επιβράδυνση των πωλήσεων.

Η στρατηγική σε ό,τι αφορά τα «Αττικά Πολυκαταστήματα» περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση του ηλεκτρονικού της καταστήματος, με έμφαση στα είδη μόδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT