Fourlis: αγορά δικτύου καταστημάτων στη Βουλγαρία

Fourlis: αγορά δικτύου καταστημάτων στη Βουλγαρία

Επιταχύνεται η ανάπτυξη καταστημάτων με το σήμα «The Foot Locker» στη γειτονική χώρα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Ενα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές βρίσκεται η συμφωνία του ομίλου Fourlis για την εξαγορά δικτύου λιανικής στη Βουλγαρία, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη καταστημάτων με το σήμα «The Foot Locker» στη γείτονα ακόμη και εντός του 2024.

Ερωτηθείς σχετικά χθες ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κατά τη διάρκεια του σχολιασμού των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων ανέφερε ότι η συμφωνία έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και απομένουν οι υπογραφές, έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι επόμενες δύο χώρες από τις συνολικά οκτώ για τις οποίες έχει συμφωνήσει ο όμιλος με την αμερικανική αλυσίδα να αναπτύξει καταστήματα θα είναι η Ελλάδα και η Ρουμανία, κάτι πάντως που αναμένεται το καλοκαίρι του 2025.

Πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου πρόκειται να ανοίξει το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Πάτρα, στο εμπορικό πάρκο που αναπτύσσει εκεί η Trade Estates (θυγατρική του ομίλου Fourlis), ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2025 αναμένεται ακόμη ένα ΙΚΕΑ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο κατάστημα ΙΚΕΑ στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο άλλαξε και πλέον φιλοξενεί και άλλα καταστήματα, έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα, ενώ ακόμη περισσότερους επισκέπτες αναμένεται να έχει όταν ξεκινήσει να λειτουργεί στον ίδιο χώρο και το κατάστημα της αλυσίδας «Πλαίσιο», κάτι που πρόκειται να συμβεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, ο όμιλος σχεδιάζει το άνοιγμα μικρότερων ΙΚΕΑ σε πιο μικρές πόλεις για να ενισχύσει την παρουσία του.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του δικτύου της Intersport, μέσα στο 2024 άνοιξαν πέντε νέα καταστήματα (δύο στην Ελλάδα, δύο στη Ρουμανία και ένα στη Βουλγαρία), με την έμφαση το επόμενο διάστημα να δίνεται στην ανάπτυξη του δικτύου εκτός Ελλάδας. Η αλυσίδα προϊόντων υγείας και ευεξίας Holland & Barrett αριθμεί πλέον δέκα καταστήματα.

Αναφερόμενος στη συνολική επίδοση του ομίλου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Βασίλης Φουρλής εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος, ειδικά μάλιστα λόγω των ευρύτερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Η διοίκηση του ομίλου αναμένει για το 2024 αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5,5% στη δραστηριότητα λιανικής, ενίσχυση των EBITDA κατά 14,4% και των κερδών προ φόρων και τόκων κατά 23,3%.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT