Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόοδος στις συζητήσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόοδος στις συζητήσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον άλλων χωρών για το έργο, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σημείωσε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

59" χρόνος ανάγνωσης

Στη διαβεβαίωση ότι υπάρχει «πρόοδος» σε σχέση με τις συζητήσεις για τον Great Sea Interconnector, το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, προχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον άλλων χωρών για το έργο, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα, σημείωσε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ενα από τα βασικά θέματα θα είναι και αυτό της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Είμαστε σε καθημερινή επαφή», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Οι συζητήσεις μας προχωρούν θετικά, εργαζόμαστε επί συγκεκριμένων πτυχών. Υπάρχει πρόοδος και θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις στη βάση ενός και μόνο παράγοντα, να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κυπριακού λαού», τόνισε.

Αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά τις μελλοντικές γενιές, ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι οι αποφάσεις θα είναι και συνετές και θα λαμβάνουν υπόψη όλα τα δεδομένα.

«Συζητάμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, έχουμε πρόοδο, θέλω να το επαναλάβω και υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες. Δεν ήταν τυχαίο και το χθεσινό μου ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» όπου, όπως είπε, «συζητήθηκαν τόσο θέματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, όσο και το συγκεκριμένο έργο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT